Hoe kan ik de internetreclamesites bij zoekresulaten in Google wegkrijgen?

Telkens als ik iets wil opzoeken op google en ik op enter klik krijg ik als eerste 3 zoekresultaten reclame sites en dan pas mijn zoekresultaten over hetgene dat ik ingetikt heb. Hoe krijg ik deze weg? Kan er sprake zijn van een virus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hi Cindy, Google is een gratis website en kan onder anderen online blijven door zulke reclames. Het is daarom ook niet mogelijk om deze uit te zetten.

Dat is onmogelijk: deze reclame is de bestaansbasis van Google. Google wordt volledig betaald door adverteerders. Google is in feite een advertentiemedium, dat ook informatie biedt. De informatie (zoekresultaten genoemd) is 'de omlijsting' van de advertenties. Als je een printmedium wilt vergelijken met Google: Google is als het ware een gratis huis-aan-huisblad. (Dit in tegenstelling tot dagbladen die vrijwel volledig worden bekostigd uit abonnementsgeld.) Dat betekent dat advertenties de prominentste plaatsen op de pagina mogen innemen. Hoe meer een adverteerder betaalt hoe prominenter de plaats - dat wil zeggen dat de eerste pagina bovenin het meeste kost en dat een advertentie op de derde pagina relatief goedkoop is.

De grootste kans heb je met de add on van tampermonkey, daarna zoeken naar het script "Hide Ads in Google search results". Dit werkte in chrome, maar ik gebruik geen chrome meer dus kan het niet voor je testen. En dit is een beetje een wapenwedloop, dus soms werkt het wel soms niet. https://greasyfork.org/nl/scripts/383626-hide-ads-in-google-search-results

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100