Is kissanime toegestaan in nederland?

Kissanime is een van de grootste sites waarop je anime kan kijken, maar is het toegestaan in nederland? als je er gwn gebruikt om anime te kijken en niks downloaden ofzo (dat geeft je waarschijnlijk toch gwn een grote virus)
Oh en blijkbaar mag het wel gebruitk worden in het verenigde staten, ik weet niet of het waar is maar ja

Toegevoegd op 25 juni 2019 13:57: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het om illegale content gaat mag het officieel niet. Om het te kijken word het immers eerst gedownload. Volgens mij concentreert BUMA zich vooralsnog enkel op de aanbieders van illegale content.

Nee. Je downloadt* namelijk uit illegale bron en dat is in Nederland niet meer toegestaan. *Ook al is het technisch streamen, dat maakt voor de wet(gever) niet uit. https://www.consumentenbond.nl/online-tv-kijken/6-vragen-over-het-downloadverbod Wat houdt het downloadverbod in? In april 2014 bepaalde het Europese Hof van Justitie dat Nederland een downloadverbod moest invoeren. Het verspreiden van films en muziek was daarvoor al verboden, maar nu is ook het downloaden uit een illegale bron niet meer toegestaan. Door het auteursrecht worden auteurs van bijvoorbeeld films en muziek beschermd. Alleen met hun toestemming mag hun werk openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd. Een illegale bron heeft geen toestemming van de auteur, bovendien lopen de auteurs mogelijk inkomsten mis. Is het streamen van bestanden bij Popcorn Time toegestaan? Aangezien het om een downloadverbod gaat, vragen veel mensen zich af of je wel mag streamen van een illegale bron. Het antwoord is nee. Elke kopie van een illegale bron is verboden. Ook al download je de film niet letterlijk in zijn geheel op je computer. Een dienst als Popcorn Time wordt beschouwd als een illegale bron. De auteurs hebben namelijk geen toestemming gegeven voor het verspreiden van hun films. Wat zijn de gevolgen als ik het toch doe? Downloaden en auteursrecht horen bij het civiel recht. In juridische termen is downloaden onrechtmatig ten opzichte van rechthebbenden. De benadeelde civiele partij (een maker of producent van films) kan daarom een schadevergoeding eisen. Er zijn voorbeelden in het buitenland waar filmproducenten brieven versturen waarin ze een schadevergoeding eisen. In Duitsland is dit al langer gebruikelijk. De boetebedragen variëren van gemiddeld €520 voor een aflevering van een serie tot €815 voor een film (bron: NOS). Ook in Nederland proberen filmproducenten schadevergoedingen te eisen, maar vooralsnog zijn er in Nederland geen gevallen bekend van consumenten die een schadeclaim hebben ontvangen voor het illegaal kijken of downloaden van een film of serie. Wie krijgt een schadeclaim? Degene op wiens naam het internetabonnement staat. Het maakt dus niet uit wie in een huishouden er illegaal een film downloadt. De rechthebbenden gaan uit van de IP-adres van de verbinding tijdens het downloaden. Een IP-adres is een unieke reeks cijfers die door een provider gekoppeld kan worden aan een abonnee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100