Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat houdt een .tk site in?

Ik was een beetje aan het internetten toen ik opeens een .tk site aanklikten, het was heel raar
het was wel de site die ik nodig had maar ook weer niet. Woorden klopten niet allemaal rare zinnen en zoek opdrachten waren te zien leek het wel, terwijl wel de naam/achtergrond van de site was te zien die ik nodig had. Het was iets van ankurp.tk kan het me niet herinneren.

Mijn vraag is dus: Wat ben ik in hemelsnaam tegengekomen?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Internet
9.4K
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Als het een grote Nederlandse site betrof was het waarschijnlijk een nepsite van oplichters. Die proberen met domeinen die veel lijken op de echte domeinen mensen naar nepsites te lokken om ze gegevens afhandig te maken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

.tk = Tokelau
Elk land heeft zijn eigen extenties.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.axivorm.nl/informatie/landenextenties.html&ved=2ahUKEwjWtLCs3M3fAhXKY1AKHfkdBaMQFjAAegQIBhAB&usg=AOvVaw2u_FoHZ9UUHPPnQ4pxJt8b
Tokelau is een gebiedsdeel van Nieuw-Zeeland.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tokelau&ved=2ahUKEwiWzL7_3M3fAhWLa1AKHTIxCLEQFjAPegQIAxAB&usg=AOvVaw2aVSNPV8D_CM44B6sQxB6e
(Lees meer...)
Toegevoegd op 01 januari 2019 23:24: tekst
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Ankurp.tk is een domein (een unieke websitenaam).
Een .tk domein is een gratis domein. Je kan dus gratis deze naam 'claimen'. Voor een domein betaal je meestal een jaarlijks bedrag van een aantal euro's, maar een .tk domein is dus een gratis domeinnaam en hier zijn dan ook geen domeinkosten aan verbonden. Wel ben je als maker van de website wat meer beperkt.
(Lees meer...)
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding