Kan je Kindle ebooks exporteren, of kan je een backup maken?

Stel dat Amazon failliet zou gaan, dan wil ik niet al mijn Kindle boeken kwijt zijn (ik gebruik de Kindle app). Is het mogelijk om boeken te exporteren vanuit de Kindle Reader, (of om een backuo te maken, die je ook zonder Kindle kan lezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn diverse mogelijkheden om Kindle e-books te exporteren naar je pc of een back-up te maken. Door je Kindle met de usb kabel te verbinden met de computer waar Epubor Ultimate op draait kun je rechtstreeks de boeken importeren vanaf je ereader. Je zult wel eenmalig het serial number van je Kindle ereader moeten invullen bij de instellingen in Epubor Ultimate (die je onder het tandwiel-icoontje rechts bovenaan terug vindt). Je kunt dat unieke nummer voor je Kindle ereader terugvinden door op je ereader naar de Settings te gaan en vervolgens daar nog een keer op de menuknop te drukken (de drie bolletjes). Onder Device Info vind je je nummer terug. Neem het *zonder spaties* over in Epubor Ultimate. Epubor Ultimate is niet goedkoop https://rsnijders.info/vakblog/2016/08/05/kindle-ebooks-epubor-ultimate/ Het kan ook dmv het programma Calibre. Een gratis programma, maar dat vereist enig voorwerk per boek. https://calibre.nl.softonic.com/ Met behulp van de Kindle app van Amazon kan het ook. Als je Kindle-edities van boeken op je Windows-pc wilt lezen, kun je de gratis Kindle-leesapp downloaden, installeren en registreren. https://www.amazon.nl/gp/help/customer/display.html?nodeId=201246020 Als Amazon failliet gaat wordt uw account gesloten en kunt u de Kindle boeken niet meer downloaden om deze te lezen. Het is niet waarschijnlijk dat de Kindle-boeken opnieuw gedownload kunnen worden via een andere aanbieder. Om de back-up te maken in geval van faillissement van Amazon totaal heeft geen nut.

Toegevoegd op 29 november 2018 09:05: tekst

Ja, ter voorkoming dat je je boeken niet meer kan downloaden als Amazon failliet gaat en haar servers offline zou halen kan je inderdaad een back-up maken. Als je het via programma's doet die ook nog eens de DRM verwijderen van de bestanden ben je niet eens meer gebonden aan de readers van Amazon (Kindle). Met Calibre en een tweetal plug-ins kan je dat gratis doen: https://calibre-ebook.com/ Volg daarna de beschrijving alhier. https://www.youtube.com/watch?v=X48xYN13z3s Als dat gelukt is en Amazon dan failliet gaat ben je niet meer afhankelijk van hun downloadmogelijkheid. Anderen die dat niet gedaan hebben zullen dan bij falen van e-reader of het niet lokaal hebben staan van hun bestanden huilen, jij kan gewoon door blijven lezen. --- Gezien de comments is het de vraag of het altijd lukt, voor iedereen, bij elk boek. Maar zelfs als het DRM eraf halen niet werkt, is het op de PC zetten van de bestanden hoe dan ook al weer een extra bescherming tegen verlies van je boeken bij faillissement. Je kan dan zolang je E-reader werkt en je back-up niet faalt je bestanden tussen PC en reader blijven delen (synchroniseren). --- DRM-vrije boeken, (als Amazon die levert) zijn hoe dan ook met gemak te backuppen. --- Hier een Nederlandse tekst uitleg: https://rsnijders.info/vakblog/2014/06/29/backup-kindle-ebooks/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100