Welke internetbank is veiliger?

Rabobank met hun eigen apparaatje of ing met hun tan-codes. Ervan uitgaan dat er zelf veilig met de gegevens omgaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik werk met ING en Rabobank en mijn vrouw met SNS en ik kan me niet voorstellen dat een van die banken echt onveilig werkt. Ikzelf vind het het handigst om mijn tancodes van de ING op mijn mobiel te ontvangen zodat ik geen tancodes ergens in mijn administratie hoef te bewaren (ik vind dat weer net iets veiliger zo). Bij de Rabo heb je naast het apparaatje ook nog de rabopas nodig (met pincode etc) dus echt onveilig is dat ook niet (tenzij je het apparaatje, de pas en de pincode bij elkaar bewaart natuurlijk). De sns werkt met alleen een apparaatje. Dat apparaatje heeft dan wel een eigen wachtwoord, maar als die gekraakt is dan heeft de bezitter van het apparaatje wel overal toegang op. Geen enkele manier is onveilig als je goed op je spulletjes let, maar de SNS vind ik het minst veilig.

Met de Rabobank is nooit gedonder geweest werkt altijd prima.

Werken met een token (eigen apparaatje dat je in combinatie met een pas+pincode gebruikt) is veiliger. Dat komt omdat je met een token iedere keer weer bewijst dat je bent wie je bent: je hebt immers de bankpas én pincode. Een tan-code kan gemakkelijker gestolen (of gekopieerd) worden dan zowel pas als pincode. Helemaal als je zo'n lijst met 100 van die ran-codes gebruikt. Toegevoegd na 51 seconden: 100 tan-codes, niet 100 ran-codes.

Ik gebruik nu al jaren tancodes. die per sms op mijn mobiel verschijnen. Ik voel me er veilig genoeg bij. ING, voorheen Postbank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100