Kun je je internetsnelheid handmatig vertragen?

Ik zit erover te denken mijn internetsnelheid te vertragen als test. Ik wil namelijk downgraden naar een andere provider, maar vanwege de aanleg van glasvezel kan ik tussen uit duur en snel of goedkoop en tergend traag (6mb)
Nu ben ik niet iemand die het internet zomaar leeg trekt, maar ik bekijk nog wel eens filmpjes op Youtube. Nu is mijn vraag dan ook of ik handmatig in de computer instellingen of via een programma kan surfen op een snelheid van 6 mb om te testen hoe snel dit is en of dit werkt met mijn surfgedrag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een router hebt, kun je de snelheden daar via de instellingen vaak verlagen. Daarnaast zijn er programma’s om je internetsnelheid te vertragen, zoals NetLimiter. Als je NetLimiter gestart hebt: - Klik met rechtermuisknop op je browser. - "Add Rule" - Verlaag de snelheid - Save Herhaal deze procedure en kies "Delete rules" om je normale snelheid weer te krijgen. Andere programma's die dit kunnen doen zijn Fiddler of Charlesproxy. Toegevoegd na 6 uur: Als je Chrome gebruikt, kun je d.m.v. functietoets [F12] -> Network throttling met je internetsnelheid spelen.

Bronnen:
http://www.telerik.com/fiddler
https://www.charlesproxy.com/
https://www.netlimiter.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100