Ben je 't eens met de regel dat antwoorden die alleen maar grappig (bedoeld) zijn, moeten worden verwijderd?

Voorbeeld:
Als antwoord op de vraag hoe pindakaas werd uitgevonden, riep ik dat een olifant 323.308 jaar geleden op een stel pinda's ging zitten. Da's natuurlijk geen serieus antwoord, maar moet dat dan persé worden verwijderd? Moet alles serieus zijn, of moeten alle overbodige antwoorden er uit?
'T gaat me niet specifiek om dat voorbeeld - er zullen waarschijnlijk ook veel andere grappig(e) (bedoelde) antwoorden verwijderd zijn. Kan je die missen als kiespijn of snak je er juist naar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind ook dat die antwoorden niet verwijderd zouden moeten worden... de vraagsteller is zelf vrouws of mans genoeg om op een te flauw antwoord te reageren... Bovendien geeft het wat persoonlijks aan de antwoorden... alles wat bij wikipedia en aanverwante sites gevonden kan worden, kan de vraagsteller natuurlijk zelf daar gaan zoeken... juist persoonlijke en af en toe een grappig antwoord maken deze site uniek...

Nee, de grappige niet, alleen die zo bedoeld zijn.

Voor mij hoeft een enkele lollige opmerking tussendoor er niet uit, maar soms loopt een vraag uit op alleen maar de ene lollige opmerking na de andere en lijkt het een soort chatsite te worden. Dat is wel jammer

Ik geef af en toe ook wel een antwoord dat eerder grappig dan correct is, maar het is ook afhankelijk van de vraag. Dit was gewoon een serieuze vraag over pindakaas, geen domme of vervelende vraag. Ik geef eerder een beetje een grappig antwoord op een tikkeltje domme vragen of van die filosofische vragen en tot nu toe is er pas één verwijderd. Kortom: Ik ben niet ontevreden over de moderatie op grappige antwoorden.

Als humor niet kan, zijn we in de foute richting. Humor is relativeren , gezond verstand, op afstand de dingen bekijken. Zonder humor kankeren we allen weg.

Zou jij ze eruit willen hebben dan? Volgens mij ben je zelf ook een grappenmaker. dat leidt ik af aan je fantastische blije foto en aan 上戸彩 wat het ook moge betekenen, maar afwijkend is het wel op een Nederlandse site! Kijk, dat vind in nou grappig, lekker eigenwijze dingetjes!! en nou we het er toch over hebben: wat betekent 上戸彩 eigenlijk??

Een goeie vraag verdient een serieus antwoord. Deze site loopt het risico ondergesneeuwd te worden door lolbroeken. Ook het beloningssysteem (punten voor elk gegeven antwoord) nodigt uit tot antwoorden-om-het antwoorden, want dan heb je weer punten. Strakke redactie gewenst! Anders wordt dit een babbelbox.

Misschien kan een Categorie: "Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend", uitkomst bieden. Die kan de zichzelf serieus deelnemende gebruiker negeren. En zich zo op de "vrijheid van informatie winning" beroepen. ;-)

Logisch dat jouw antwoord verwijderd is, het is gewoon hartstikke fout. dat gebeurde namelijk al veel eerder met een afrikaanse olifant. Ik ben van mening dat een geintje af en toe moet kunnen. maar als ik alle reacties hier en daar zo lees wordt er erg veel waarde aan die punten gegeven. Wat kan ik nu krijgen, ik heb al 300p. kan ik daarvan een dagje naar de Efteling met de kids of moet ik daarvoor meer punten hebben?

Iedereen houdt van humor toch?. Het is ook prima om zaken te relativeren met humor. Dat lucht op en geeft vaak een ander perspectief. Het punt is echter dat als je er op Goeievraag geen perk en paal aan stelt dat dan snel het hek van de dam is. (Twee spreekwoorden in 1 zin, jawel.) Het idee om een aparte Onzin Categorie te openen vind ik dan ook wel een goeie.

Dan zou de helft van de antwoorden verwijderd kunnen worden. En dan, wie bepaalt wat niet serieus/grappig is? Dat is wel erg veel censuur, tenzij het in de reglementen staat dat het niet mag.

Zonder humor heb je geen bier-xxx-en-borrelnootjes meer. Wel zou het fijn zijn als de moderatoren iets minder vanuit het duister modereren. Het is niet bekend wie ze zijn, met hoeveel, hoe ze worden aangestuurd. En helaas, ze kunnen op geen enkele manier worden gecontroleerd. Het ene antwoord (of vraag) gaat zo de prullenbak in, waar je van anderen nog 'dommere' dingen ziet staan. Ik ben niet tegen modereren, maar wel tegen tweeslachtig beleid.

Als een reactie alleen maar tot doel heeft komisch te zijn zonder echt een antwoord te bevatten mag het van mij verwijderd worden, dit soort antwoorden dragen hier niets bij. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor antwoorden die alleen maar kritiek op de vraag of vragensteller bevatten. Het is een beetje inherent aan dit soort sites natuurlijk, het begint heel serieus maar zakt al snel af, dan vaak tot een niveau waarop de serieuze gebruikers zullen afhaken. Overigens...prima vraag.

Ik vind dat humor een essentieel onderdeel uitmaakt van elke menselijke interactie. Let wel, onderdeel. Zodra iemand niets anders doet dan grappige opmerkingen maken, moet je ingrijpen. M.a.w. je moet het in het perspectief zien van iemands hele "oeuvre" en niet rücksichtslos elke niet-serieuze opmerking verwijderen. De opmerking van 上戸彩 had dus best mogen blijven staan.

Als het antwoord alleen grappig bedoeld zijn mogen ze van mij verwijderd worden. Als het antwoord ook grappig is, mag het antwoord van mij blijven staan.

Meen je dit serieus? Als dat niet zo is, moderator wis deze vraag aub meteen... lol

Daar ben ik het mee eens. Een antwoord mag natuurlijk best grappig zijn maar moet mijns inziens altijd nuttig zijn en de vraagsteller dichter bij het juiste antwoord brengen.

Wij verwijderen een antwoord als het niets bijdraagt aan het geven van een serieus antwoord. Dus een grap kan best maar alleen als het antwoord verder wel serieus is. Of het nou grappig is of niet dat maakt niets uit. Het gaat erom dat er in het antwoord een serieus antwoord gegeven wordt op de vraag. Want daar is deze site voor.

Helaas kunnen veel mensen niet inschatten (wij incluus vaak) wat wel of niet als ‘domme’ of ‘vervelende’ vraag bedoeld is (immers je kunt alles een domme of vervelende vraag VINDEN, maar dat houdt niet in dat dat het ook is. Hetzelfde geldt overigens voor antwoorden). Als je dus een ‘grappige’ (overigens vind ik dit een verkeerd woord, vaak gaat het over sarcastisch of cynisch) antwoord denkt te geven, is het belangrijk dat het ‘grapje’ wel in verhouding blijft. Veel reacties van (ik neem even een voorbeeld: Antwoordman en Dr. ...iets) bepaalde mensen neigen altijd naar hetzelfde: Kort, sarcastisch of agressief en voornamelijk denigrerend. Wanneer iemand een vraag stelt, houdt het niet automatisch in dat je hem begrijpt. Is dit het geval, kun je ook nooit zeggen of de vraag 'dom' is of 'vervelend' (vervelend ligt overigens aan jezelf, dan moet je gewoon even een dagje vrij nemen van goeievraag.nl). Om dezelfde reden waarom een vraag wordt verwijderd die geen werkelijke vraag is, hoort naar mijn mening ook een 'antwoord' te worden verwijderd dat geen antwoord is (vandaar ook de geweldige 'reactie' knop nu bij vragen, al kunnen die ook worden verwijderd). Wanneer alle 'drog'-antwoorden die puur voor de grap (een olifant gaat op pinda's zitten, haha. of 'Omdat het zo is, haha' of 'dat doet de fabriek, lol') geven geen waardevol antwoord en geven dan blijk dat 'Goeie Vraag' hen dus niet zo erg interesseert, want ze willen liever lol hebben dan een 'Goed antwoord' geven. Humor moet kunnen, maar het kan ook tijdens een nuttig antwoord geven. Wanneer je deze niet kunt combineren (omdat je het antwoord niet weet), stop het dan in een reactie. Ja, ik vind dat antwoorden die puur voor de grap worden gegeven moeten worden verwijderd (is bij mijzelf ook al gebeurd).

Dit is eigenlijk al uitgesloten.. Mensen kunnen toch duimpje omlaag aanvinken. ;-)

Antwoorden mogen best grappig zijn, als je ze maar een beetje onderbouwd. Niet van dat semi-grappige gedoe, want dan krijg alleen maar chatbox-achtige tafrelen of reacties als: LOL, ROFL< LMAO etc. Maar een grapje TUSSENDOOR moet kunnen.

Van mij zouden ze niet verwijderd hoeven worden. Een beetje lol er tussen door kan geen kwaad. Het moet ook plezierig blijven.

nee

Er is altijd een serieus antwoord bij. De overige vind ik erg grappig en als dat verdwijnt en het zurig wetenschappelijk wordt, ben ik bang niveau 2 niet te halen.

Zie er het nut niet zo van in .Als iemand lollig wil zijn zijn er misschien andere sites die er meer geschipt voor zijn .kan die vragen wel missen

Voor de serieuze vragen zouden enkel serieuze antwoorden toegestaan moeten worden; dubbele antwoorden verwijderd en veelvuldig onzinnige antwoordgevers gebanned. Voor de minder serieuze vragen is het wellicht een goed idee een leuk forum in te richten waar iedereen naar hartelust lollig kan zijn. Zo is er voor ieder wat wils.

kweenie....(niet grappig bedoeld!)

nee absoluut niet, anders zou dit echt de droogste saaiste nolife site worden. die soort antwoorden moeten erin blijven om de boel wat op te vrolijken.

Nee. Want waar ligt de grens?

Heerlijk, een grapje tussendoor dat houdt het leven leuk. Maar er moet ook serieus beantwoord worden natuurlijk (op serieuze vragen!)

Ik ben het er niet mee eens, ik vind dat je alles met een korreltje moet kunnen nemen. Het is hier toch ook weer niet bedoeld als wetenschappelijk naslagwerk en als je echt ergens mee zou zitten kan je het wel op een andere manier oplossen lijkt me. De vragen hier zijn over het algemeen ook wel te googlen dus het lijkt mij dat grappige antwoorden gewoon moeten kunnen om het hier niet te laten verstoffen.

Nee vind ik niet, ik vind het namelijk ook wel vermakelijk als er een goede grap op goeievraag.nl staat of een lekker gevat antwoord heb ik ook nog eens iets te lachen, waarom zou alles nou zo serieus moeten zijn?

Voor mij mag een antwoord best grappig zijn, maar het moet inhoudelijk wel iets toevoegen. Stel dat antwoorden helemaal volstaan met grappige reacties. Dan moet je die eerst helemaal door voor je eindelijk een serieus antwoord gevonden hebt.

Er worden hier soms vragen gesteld die amper serieus te nemen zijn. Daar vind ik zo'n antwoord logisch. Ook bij de wel serieuzere vragen vind ik het af en toe wel fijn om er een kwinkslag tussendoor te lezen.

Persoonlijk vindt ik dit afhangen van de vraagstelling. Persoonlijke vragen MOETEN serieus beantwoord worden. Voorbeeld: Ik zit midden in een scheiding, wat moet ik met mijn kinderen doen? Hier mag absoluut geen humoristisch antwoord op gegeven worden, deze moeten verwijderd worden. Alle overige vragen mogen, wat mij betreft, beide: Humor en Serieus. Als je een humoristisch antwoord geeft probeer er dan ook een serieus antwoord in te verwerken als dat mogelijk is. Dubbelzinnige antwoorden bijvoorbeeld.

Nee hoor, ik moet regelmatig grinniken om de grappige antwoorden, lekker laten staan dus!

ja...