Hoe zet ik een trema op het woord een(1) op de computer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

één, bedoel je zo? Ik doe het door Ctrl en Alt links naast de spatiebalk in te drukken en met de andere hand tegelijk een e te typen.

ë, dit bedoel je vast niet bij een 1. Maar dat heet wel een trema. Voor het streepje op de 1 gebruik je Alt (ingedrukt houden) en dan de cijfers 1 3 0. één.

é typt u door de ‘aan te slaan ( zit onder de ") alvorens u op de e tikt.

wat ik vaak doe: Ik zoek in zo'n geval een stukje tekst op internet waar het in voor komt. Het betreffende selecteer ik dan ( linker muisknop ingedrukt houden en over de tekst slepen ) kopieren ( rechter muisknop en kiezen voor kopieren ) vervolgens plakken in je eigen tekst. één. Niet helemaal antwoord op je vraag maar misschien wel een alternatieve oplossing.

Bronnen:
http://www.depers.nl/entertainment/463785/...

Je moet in het configuratiescherm als toetsenbord VS internationaal instellen. Dan heb je zogenaamde dead keys. Je kunt dan eerst het gewenste accent intypen, er gebeurt nu niets, en dan de letter waar het teken op moet komen te staan. Dan verschijnt de letter met het gewenste accent. In jouw geval dus eerst de accent aigu - naast de puntkomma - en dan de e.

Gebruik de ASCI Tabel, dan heb je ze meteen allemaal op een rij. Hier het totaal overzicht: http://www.asciitabel.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100