Hoeveel/welke kabels vanuit modem naar tv(-ontvanger)?

Beetje vreemde vraagstelling, maar het gaat om het volgende:
Ik ben pas verhuisd en even aan het rondgoogelen voor de beste manier om goed internet en digitale tv te krijgen. De wandcontactdoos waar ik (denk ik?) de aansluiting voor adsl in moet stoppen zit midden in de kamer en de tv staat zo'n 10 meter verderop.
Hoe zit dat dan met kabels en kastjes etc?
Modem moet denk ik sowieso vlakbij wandcontactdoos staan?
En dan is er het tvontvangerkastje. Moet die ook daar vlakbij staan of kan die met een (UTP??)kabel van een meter of 10 gewoon bij de tv staan? En is er één kabel die van modem naar dat kastje gaat, of zijn er meerdere?

Ik ben een beetje een nitwit hierin, dus hoop dat iemand mij kan helpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is in elk geval een goed idee je modem zo dicht mogelijk bij het aansluit punt te zetten maar voor de rest mag je het eigenlijk zelf bepalen 10 meter is gewoon geen probleem voor de netwerk kabel maar let wel even op op welke poort je deze aansluit sommige modems hebben bv poort 4 of juist poort 1 speciaal voor tv bestemd dat kan je vast in het aansluit schema wel terug vinden zie je doos/handleiding in principe heb je dus 2 kabels nodig De standaard adsl kabel met de stekker (zit standaard bij je pakket) deze ziet er uit als een telefoonkabeltje En een gewone netwerk kabel zit vast ook minimaal (1) bij je pakket weet niet of deze dan lang genoeg is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100