Kan je ergens een klacht indienen tegen gratis hosting?

Het is namelijk toch niet zo omdat hosting gratis is dat men geen deftige service moet aanbieden?

Ik gebruikte gratis webhosting voor een klein hobbywebstekje. Nu werd dit onlangs geschorst omdat de mailserver zogezegd werd overbelast door meer dan 1000 mails per minuut afkomstig van mijn webstekje. Nieuwe gebruikers kunnen bij mij inderdaad een welkomstmail krijgen of een mail ontvangen bij een vergeten wachtwoord. Maar zoveel bezoekers krijg ik niet dat het ook maar denkbaar is dat er 1000 mails per minuut worden verstuurd.

Ik heb dus een sterk vermoeden dat dit gewoon een truc is van de hostingprovider om mij te chanteren en mij te overhalen om over te stappen naar betaalde hosting terwijl ik dit eigenlijk niet nodig heb.

Dus vroeg ik mij af of er een soort online ombudsdienst bestaat mbt gratis hosting waar ik een klacht zou kunnen indienen. Een hele webstek zouden moeten verhuizen en klachten van gebruikers te verwerken krijgen dat ze de site en bestanden niet kunnen bereiken is namelijk ook niet niks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gratis hosting werkt vaak met Fair use Policy, je krijgt dat absoluut niet de service die vergelijkbaar is met bepaald, want het is immers gratis. Bij Fair use Policy kijken ze naar het verbruik; verbruik jij teveel data wat ten koste gaat van andere gratis gebruikers dan ben jij hier de dupe van. Een 1000 mailtjes lijkt mij voor een hobby site ook erg veel, mocht je outlook gebruiken voor je mail dan is er misschien een worm virus op jou PC actief die spam verstuurd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100