Wel verbinding, geen internet, hoe kan dat?

Wij wonen met z'n 6en in huis en gebruiken allemaal internet (wifi). Vaak staat de naam van ons internet wel in de lijst met beschikbare verbindingen en heeft de verbinding ook 3 of 4 van de 5 'verbindingsstreepjes' maar kan ik maar geen verbinding maken.

Ook na het netwerk vergeten of de router resetten krijg ik nog geen internet.

Weet iemand wat er mis kan zijn met het internet? Iedereen in huis heeft er last van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is waarschijnlijk niet zo dat je router geen internet heeft. De meest voor de hand liggende oplossing maar niet de verklaring waarom je dan weer wel dan weer geen verbinding krijgt. Aangezien verschillende computers in het huishouden er last van hebben zou ik de oorzaak dus echt in het netwerk gaan zoeken. Probeer de computers eens met een kabel aan te sluiten. Werkt dat wel? Dan ligt 't dus aan het draadloos signaal. Je kan proberen op andere kanalen (misschien dat die minder storen) of je router is niet geschikt om met al te veel apparaten verbinding te maken of wordt op enige andere manier gestoord. Hoe? Daar kan je proberen achter te komen door eens te testen of het beter werkt als je vlak bij je router gaat zitten. Een nog mooiere oplossing is echter gewoon kabels doortrekken. Een draadloos signaal kan gestoord worden en is steeds trager, daar heb je bij een bekabeld netwerk dus nooit last van. Werkt het met de kabel echter nog niet? Dan moet je het probleem elders gaan zoeken. Zit er een homeserver in het netwerk die mogelijk 1 en ander in de war stuurt? Schakel die dan even uit en controleer of het dan beter gaat. Nee? Staan alle instellingen van de verschillende pc's wel juist? (naar ip-adres toe e.d.) Nog niks? Controleer dan toch de instellingen van de router eens grondig en anders eens testen met een andere (leen)router.

Je hebt verbinding met je router. Maar je router kan geen verbinding maken met een verdeler. Dat is het eigenlijk zo een beetje kort uitgelegd

Ik zat een tijd geleden in precies dezelfde situatie als jij (meerdere huisgenoten met computers, computers gaven aan dat er wel verbinding met het netwerk was maar hadden geen internet) en toen is mij verteld dat de computer dan wel verbinding heeft met de router, maar de router niet met het modem. Dat was iets met ip-adressen ofzo, het modem verandert af en toe zijn adres en dan kan de router hem niet meer 'vinden'. Maar bij ons hielp het dan wel als we de stekker van de router eruit en weer erin deden, waardoor hij reset dus. Soms moetsen we dat dan wel meerdere keren per dag doen. Ik weet niet of jouw reset hetzelfde met een router doet als even de stroom eraf halen, maar je kunt het proberen?

Het is eigenlijk vrij simpel als je het eenmaal weet... ;) Dat een apparaat verbinding kan maken, betekend dat je router dus online is / aan staat. Ofwel; je hebt toegang tot je ethernet. Je kan al bij werken met interne IP-adres van andere PC's in datzelfde netwerk. Om toegang te krijgen tot het internet, het www, de plek waar alle websites zijn te vinden, moet er verbinding zijn van router naar modem (zie modem als stoppenkast, router als stopcontact). Als die er is, dan heb je toegang tot het internet. Soms kan het natuurlijk voorkomen dat je modem al geen verbinding heeft. Dan is er waarschijnlijk een storing (net zoals een stroomstoring dus) of er is bijvoorbeeld een kabel geraakt tijdens graven in de grond. Wat kan helpen om het probleem verder te analyseren, is dat je inlogt op je router (zodra je in wel verbonden bent). In de router kan je zien of hij een extern IP-adres ontvangt. Zo ja; dan zit het tussen router en pc. Zo nee, dan moet je kijken of de router wel goed geconfigureerd is, alle kabels er in zitten, en of er geen storing of dergelijke is... Toegevoegd na 59 seconden: Toevoeging; Ik ging er vanuit dat je wel verbonden raakt met netwerk, maar geen internet toegang krijgt... Waardoor je dus niet naar Google.nl (bv) kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100