Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn laptop beter connecteert met internet?

Ik heb een acer aspire 8530 ( 2 of 3 jaar oud) en we hebben draadloos internet met een cisco linksys x 3500 (dit laatste is nog niet zo lang nieuw aangekocht). Het lukt evenwel niet altijd goed om verbinding te krijgen met het netwerk, ik moet hier alles uitzetten en weer opnieuw opstarten, meestal tot 2 keer volledig opnieuw beginnen (dus in totaal 3 keer opstarten). Wat kan ik hier tegen doen? Het is enorm vervelend om telkens opnieuw te moeten beginnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zegt dat je alles opnieuw moet opstarten, en suggereert dat het dan wel lukt. Dat zegt me dat er iets aan de hardware mis is. Als je dichter bij je modem staat, gaat het dan wel goed? Verder zou je het juiste kanaal kunnen opzoeken, waar het wifisignaal het mist gestoord wordt. Dit kan het het programma InSSIDer: http://www.metageek.net/products/inssider/ Echter zou het verschil tussen een goed en slecht kanaal niet zo moeten zijn dat je geen connectie hebt. Mocht het beter gaan wanneer je met je laptop dichtbij je modem staat, dan moet je het modem proberen een wat centralere lokatie in je huis te geven. Ik neem aan dat je met de router geen rare dingen hebt gedaan en dat deze goed werkt. Dat aannemende, zou daar het probleem niet moeten liggen aangezien het gewoon een goede router is.

Als het internet langzaam is of het gewoon iet doet moet je het gewoon is met een kabel proberen. Mischien werkt je internet wel weer goed dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100