Is het strafbaar als je bijv. dingen van een gratis download site download ?

Bijvoorbeeld de Pirate Bay

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee het is op dit moment niet strafbaar, en als het aan een deel van de coalitie ligt blijft dat ook zo: http://www.computeridee.nl/nieuws/downloadverbod-toch-onbespreekbaar-voor-pvda Software en games downloaden waarvan je niet de juiste licenties hebt mag overigens niet. Toegevoegd na 1 minuut: Hier een link waar ze het wel illegaal wilden maken. http://nos.nl/artikel/232279-illegaal-downloaden-wordt-echt-illegaal.html

Dit is een erg ingewikkelde kwestie, de persoon die het uploadt is wel strafbaar. Maar het gaat om het downloaden, let op: Je mag het wel downloaden, maar niet gebruiken. Stel je voor je downloadt BO2, dan ben je niet illegaal bezig, maar zodra je het opstart ben je dat wel. Zelfde geldt voor een liedje, zodra je hem gaat luisteren is het illegaal.

Officieel mag het natuurlijk niet, maar meestal worden de downloaders niet gestraft, mist zij de downloads voor eigengebruik hebben gedownload. Zodra je download om door te verkopen of upload kun je zelfs celstraf krijgen. Toegevoegd na 2 dagen: Daarmee bedoel ik spullen die niet jouw eigendom zijn. Zoals muziek of foto's die jij niet gemaakt hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100