Welke HTML code moet je gebruiken voor een wachtwoord op je website?

Ik wil graag een speciale pagina. Met wachtwoord zodat niemand anders daar op kan. Het hoeft niet 100% waterdicht te zijn. Maar dat het normale internetgebruikers tegenhoud.

Toegevoegd na 2 minuten:
Javascript vindt ik ook niet erg.

Toegevoegd na 16 uur:
En ik maak de site met http://www.simpsite.nl

Weet jij het antwoord?

/2500

Een .htaccess file doet wonderen in zo'n geval, maar je server/provider moet dat wel toestaan. Met html alleen gaat het niet lukken.

Onderstaande code werkt alleen als je een pagina wilt beveiligen. Gebruikersnaam aangeduid als jelogin en het wachtwoord als jewachtwoord. Dit is wel in PHP taal, maar tegenwoordig ondersteunen veel hosts dit. Zet onderstaande code boven de tag en sla het bestand op met de extentie .php, dus niet .html. Benieuwd of dit werkt. 'jewachtwoord', //gebruikers zonder hoofdletters, wachtwoorden mogen alle tekens bevatten ); if (!isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || !isset($allowed[strtolower($_SERVER['PHP_AUTH_USER'])]) || $allowed[strtolower($_SERVER['PHP_AUTH_USER'])] != $_SERVER['PHP_AUTH_PW']) { header('WWW-Authenticate: Basic realm="Administratie Paneel"'); header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'); echo 'Wegens privacy, heb ik toch besloten alleen toegang te geven aan degenen die een wachtwoord hebben.'; exit; } ?>

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100