Bij duimpje omlaag geen uitleg nodig, waarom?

Dag iedereen,

Panteao had vond ik een goede opmerking bij een van mijn vragen.

Hij vroeg zich af dat wanneer je iemand een duimpje omlaag geeft je niet verplicht kan worden om een reden op te geven. Op die manier leer je er nog wat van.

Hier ben ik het wel mee eens. Dus voordat je een duimpje naar beneden kan geven dat je moet invullen waarom je hem geeft. Bijv. informatie klopt niet, zie link..

Wat vinden jullie hiervan en is het te regelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dit idee niet echt nuttig is. Als je het niet eens bent met een antwoord heb je al de mogelijkheid om 1. Zelf een beter antwoord te formuleren. 2. Te reageren op iemand zijn antwoord. Ik denk dat het duimpje omhoog/omlaag systeem handig is voor de mensen om te zien welke waarde ze aan het antwoord geven. Ik vind het kortom gezegd overbodig. Wel vind ik dat Panteo opzich een goed punt heeft. Persoonlijk reageer ik ook als ik het fundamenteel niet eens ben met een antwoord. Maar ik vind het een beetje ver gaan om het te verplichten dat zorgt er misschien voor dat de site een minder vrij karakter krijgt.

Ik wil hier toch nog weer een keer reageren! Het is zo makkelijk om een duimpje laag te geven. Ik heb de overtuiging,dat een ieder naar eer en geweten een goed antwoord probeert te geven. Indien een antwoord door enkelen als "goed"beoordeeld wordt,wat dan verder geen uitleg behoeft, maar door anderen dan "negatief " beoordeeld wordt,willen vele mensen wel weten wat de reden hiervan zou zijn,al zou het alleen maar ter lering zijn. Niet alleen naar mijn mening, zou het wenselijk zijn,om bij negatief, een reden te vermelden.Of het negatieve duimpje afschaffen. Groeten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100