Staan de letters die we hier gebruiken op toetsenborden in landen waar men andere letters gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de meeste gevallen wel en is het een combinatie van de "thuisletters" en de letters van het US-International-toetsenbord, daar heel veel correspondentie (over het Internet) in het Engels gaan.

Ja hoor, ik heb in aziatische landen, zoals China en Japan met een gewoon toetsenbord mails gemaakt

Engelse, Nederlandse en Franse hebben die ook allemaal, maar als u naar bv Duitse, Spaanse of een beetje exotische taal gaat staan hun eigen tekens erop en moet u ons alfabet soms zoeken in de "speciale tekens" lijst.

Bijna allemaal behalve onze letter ij die we meestal schrijven als een i en een j, maar ook een eigen code heeft nl. ij

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diakritisch_t...

Niet in alle landen, in Saoedi-Arabie bijvoorbeeld bevat de toetsenbord arabische letters, natuurlijk kunnen ze daar ook gewoon westerse toetsenborden kopen. Bron: google

Bijna ieder land heeft een appart toetsenbord. Je moet naar de eerste 6 letters kijken bijvoorbeeld. Dat van NL begint met qwerty en die van Belgie Azerty Duitsland Qwertz. Maar in andere landen gebruiken ze andere letters dan latijns zoals rusland gebruikt cryllisch toetsenbord.

Ik zag in Bulgarije ergens een toetsenbord met Cyrillische letters. Maar boven iedere letter stond rechts en kleiner een letter van ons alfabet. Je zult wel ergens om kunnen schakelen en dan in Latijns schrift kunnen typen. (Ik heb er niet zo op gelet en er niks over gevraagd).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100