Op youtube kan je geld verdienen met filmpjes. Mag dit ook met lyrics videos? Of tutorials?

ik wil geld gaan verdienen met youtube. Ik wil tutorials gaan maken (videos waarin ik uitleg hoe iets werkt op de computer) of een lyrics van een liedje. Kan ik ook hiermee inkomsten genereren in google adsense?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met tutorials mag het sowieso. Met lyrics video's wordt het was lastiger, want je gebruikt daarbij liedjes van bekende artiesten en hun maatschappijen kunnen soms moeilijk doen over copyright, wat als gevolg heeft dat je filmpje verwijderd kan worden. De ene video blijft er wel op staan en de andere niet. Vaak komt dit door in de beschrijving iets in de trant van het volgende neer te zetten: NOTE: All credit and all rights belong to (name artist) and their respective partners. I do not own (name artist), nor do i claim to do so. Zolang je dat er in hebt staan, mag het filmpje vaak blijven staan. Maar het kan alsnog gebeuren dat je filmpje verwijderd wordt en dan heb je dus geen filmpje waarmee je geld kunt verdienen.

Ik heb zelf een keer een aanbod van youtube gehad om geld te verdienen met mijn kanaal. dit was in de vorm van reclames voor je filmpje te accepteren hoe meer kijkers hoe meer je verdient. dit is volgens mij altijd mogelijk

Ik ben zelf een youtube partner voor MAchinima. Je moet ervoor zorgen dat je ALLE rechten hebt van jou video, waaronder geluid en beeld. Dus tutorials mogen sowieso en lyrics mag alleen met non copyright liedjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100