ik wil met mijn laptop op 'n andere lokatie internetten, nu heb ik n webkey van deze kennis nodig,wat is de procedure om dit in te stellen.

ik wil dus internetten en mijn mailbox bekijken in 'n andere stad bij 'n kennis op 'n andere lokatie dus; hoe is de instelling van deze procedure.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de ander een open netwerk heeft kan je gewoon je laptop aan zetten, en kan je er op. Als je netwerk aangeeft dat je er niet op mag, moet je de beheerdeer vragen om de code die ze ingesteld hebben bij het opzetten van de router. Als je kennis dit niet meer weet zal hij de router opnieuw in kunnen stellen. Kijk daarvoor op de handleiding van desbetreffende router. Let op: Elke computer op het netwerk moet nu de dnieuwe code instellen!

Je hebt de WEP key van die persoon nodig (tenzij hij/zij WPA gebruikt). Daarnaast is het van belang dat je in de allow list van de MAC adres filtering staat. Met andere woorden, de ander zal nog even wat moeten instellen. Toegevoegd na 1 minuut: De WEP key stel je in, door wanneer je je WiFi hebt geactiveerd, rechts te klikken op je WiFi Netwerk ikoon (meestal Draadloos LAN genoemd) en dan Beschikbare Draadloze Netwerken aanklikken. Daar moet dan een SSID van het netwerk van die kennis staan en die dubbelklik je. Vervolgens vraagt hij om de key en daar kun je hem invoeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100