Is in mijn situatie kabel van UPC een beter alternatief dan ADSL?

Momenteel beschik ik over een 't/m 20 MB' ADSL abonnement van Telfort, maar hier ben ik niet tevreden over gezien de vele storingen en de lage snelheid (3.5 MB van de 20 MB). Qua snelheid zou kabel van UPC volgens mij een beter alternatief zijn, omdat de afstand tot de centrale hierbij niet meer van invloed is. De telefonie zou ik dan ook bij UPC onder willen brengen, zodat ik het KPN-telefonieabonnement op kan zeggen. Het probleem is dat ik nu, i.v.m. deels zakelijk gebruik over 8 netnummers beschik (ISDN-2). Hiervan wil ik 3 (bij voorkeur 4) netnummers behouden. Klopt het dat je bij UPC niet meer dan 2 netnummers vanuit je KPN-abonnement kunt porteren?
Een ander probleem is dat wanneer ik met zowel internet als telefonie overstap naar UPC me we erg kwetsbaar opstel in geval van storingen. Wie heeft er kennis van zaken en zou me advies kunnen geven? Ik ben ook benieuwd naar de ervaringen van UPC-kabelgebruikers inzake telefonie en de stabiliteit van de internetverbinding.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik weet niet hoe de situatie is met telfort en waarom je maar 3,5 mb haalt dat is inderdaad erg weinig wellicht kan je in een naburige pand de snelheid ook testen in feite maakt het niet uit hoe het abbo van je buren is de snelheid ligt niet aan de provider maar aan de lijn als het biede adsl lijnen zijn zou ook je buren geen sterke verbinding hebben Erg handig zou namelijk zijn dat je van upc internet neemt en 2 telefoon lijnen op die manier ben je altijd bereikbaar als adsl er uit ligt Dan heb je de upc nummers nog zeg telfort op en ga terug naar kpn basis telefoon abbo wellicht heb je enkele lijnen die minder worden gebruikt en neem internet en telefoon lijnen van upc erbij in elk geval 2 lijnen kunnen worden overgenomen Ik vermoed omdat je isdn hebt dat die telefoon nummers moeilijk te porteren zijn. maar heeft ook zijn voordeel omdat je geen voipmodem gebruikt Mijn advies is dus zeker internet van upc Zeg Telfort op en blijf/ga terug bij kpn met je telefoonnummers. (had je nummers van telfort ?) Neem er eventueel 1 of 2 lijnen van upc bij

De snelheid van kabel is inderdaad niet meer afhankelijk va nde afstand naar de centrale... wel is het afhankelijk van hoeveel mensen in jouw buurt online zijn!! zijn er veel mensen in je straat online, dan kan de snelheid omlaag gaan... Het is goed om de prijs en baten met elkaar te vergelijken, kabel is vaak duurderd, terwijl de snelheid winst vaker minimaal is!!! Het beste kan je eerst wat informatie bij UPC aanvragen en dit eventueel vergelijken met andere ADSL aanbieders

misschien is XS4ALL goede keus .Kennissen met uPC hebben meer storingen als ik . UPC is niet storingvrij en dure helpdesk .Ik heb in 7 jaar 2 x storing gehad wat werd gecompenseerd met reductie abo en toezenden t shirt plus excuus brief

UPC is nooit een beter alternatief. Of zijn we de berichten over UPC in programma's zoals Kassa voor het gemak alweer vergeten?

Upc is onlangs nog in het nieuws geweest vanwege een omstreden "afknijpbeleid" die ze hanteren.(zie bron) Dit gaat overigens op voor de recente fiberpower pakketten. alles behalve http wordt dus hierdoor beïnvloed.(Ook een VPN verbinding naar je werk bijvoorbeeld.) Persoonlijk zou ik geen provider willen hebben die een beleid als dit hanteert. Zeker als je een overstap overweegt vanwege de snelheid. xs4all is inderdaad een redelijk alternatief, wel wat prijzig maar een uitstekende kwaliteit & een goede service. vooral ook de kennis van de helpdesk medewerkers is hierbij meegewogen. Persoonlijk zou ik niet naar UPC gaan.

Bronnen:
http://webwereld.nl/nieuws/63413/upc-voert...

Hou er rekening mee dat UPC alle download verbindingen afknijpt, er was een manier om dat te omzeilen, maar die hebben ze opgeheven. Voor snel downloaden of uploaden of alle andere veeleisende verbindingen moet je dus niet bij UPC zijn. Bovendien wordt in vele consumenten programma's heel veel geklaagd over de service van UPC.

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_ques...
http://tweakers.net/nieuws/60274/upc-erken...
http://tweakers.net/nieuws/61986/upc-maakt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100