Ik zou graag willen dan van ieder onbestelbare e-mail een onbestelbaar bericht op mijn scherm komt. Waarom gebeurt dat niet altijd? Wat te doen?

Als dat altijd gebeurt, kan men nog zeggen, dat er iets verkeerd is ingesteld. Maar het gebeurt soms wel en soms niet. Het gebeurt wel, dat een geadresseerde zomaar een ander e-mailadres heeft genomen. Of dat ik een e/mailadres verkeerd heb ingetypt. Als ik een onbestelbaar bericht zou krijgen, dan gaat bij mij een lichtje branden dan ik de persoon op moet bellen. Maar als ik geen onbestelbaar berichtje krijg, dan komen er problemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij ligt dit aan de client die de geadresseerde heeft. Hotmail controleert wel altijd of het mail adres bestaat, en, bestaat het niet dan stuurt Hotmail het terug. Het nadeel van Hotmail is, dat zo enorm veel mensen Hotmail hebben dat er ook een kans bestaat dat het wel bezorgd wordt, maar totaal bij de verkeerde. In dat geval zul je er alsnog niets van merken. Hoe andere mailboxen daarmee omgaan weet ik niet precies, maar in alle gevallen zal zijn: kan het bezorgd worden, dan wordt het bezorgd, ongeacht of jij diegene nou kent of niet. Het enige wat je in dit geval kan doen is om een leesbevestiging te vragen. Zodra de geadresseerde de mail opent komt er een pop-up naar boven die vraagt of de lezer een leesbevestiging wil sturen. Nadeel hiervan is dat je ook op 'nee' kan klikken, en vaak is 'nee' de standaard reactie, ook omdat mensen op dat moment de mail nog niet gelezen hebben, en dus niet weten of zij willen dat een leesbevestiging wordt verzonden. Zijn het echt belangrijke berichten en wil je verzekerd zijn dat deze overkomen, dan kan je het beste gewoon bellen. Of, nadat je de mail verzonden hebt even een belletje/smsje er achteraan.

Een e-mail kan om verschillende redenen onbestelbaar zijn. - Je hebt de domeinnaam van het mailadres verkeerd gespeld: mogelijk is het verkeerd gespelde domein ook een bestaand domein en komt het bericht gewoon bij de verkeerde persoon terecht. Je bericht is dan niet echt onbestelbaar. - Je hebt de naam verkeerd gespeld, maar het domein goed: Je bericht komt wel op de juiste mailserver terecht, maar kan niet bezorgd worden in een mailbox. Je bericht wordt dan óf gebounced (je krijgt een melding terug), óf hij komt in een catch-all mailbox. In dat laatste geval is hij dus wel ergens bezorgd en krijg je geen bericht terug. - Het adres klopt gewoon, maar de mailbox van de ontvanger is vol: je krijgt wel een bericht terug. - Zo zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken. Er zijn dus verschillende redenen waarom een bericht niet of verkeerd bezorgd wordt. Afhankelijk van de situatie krijg je daarop wel of niet een melding terug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100