Ivm solliciteren print ik banen van vacaturewebsites uit. Vaak vallen de laatste letters van de zinnen weg. Hoe kan dat toch ?

Toegevoegd na 11 minuten:
Dit is niet het geval bij printen van documenten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou aan je printer kunnen liggen, wellicht moet deze even opnieuw worden uitgelijnd. Heb je het ook welleens als je gewoon word documenten uitprint?

Soms staat er ook ergens een printvriendelijk versie bij of hoe je dat ook noemt. Maar dan is die dus aangepast aan om te printen.

Als je een pagina uit moet printen kan je bij de meeste printers in de software instelling het printbereik aanpassen. Moet je ff kijken waar dat bij jouw precies zit bij de opties. Moet je de waardes naar 0.00 voor linker kant en naar rechts moet je de waarde ook verhogen. Dan pakt hij automatisch de breedst mogenlijke instelling.

Dat is een probleem dat al jaren bestaat. Laat me raden - je gebruikt Internet Explorer. Ik vermoed dat er, ergens intern in IE, nog wordt gedacht dat de hele wereld de Amerikaanse papiergrootte (Letter) gebruikt. Soms helpt het als je op een heleboel plekken (in Windows, in IE, in de printersoftware) aangeeft dat wij toch echt A4 gebruiken. Soms helpt het als je de marges smaller instelt. Soms zit er maar één ding op: druk overdwars af (Landscape). Soms kun je naar een PDF-printer afdrukken, als die is geïnstalleerd. Dan open je je "afdruk" in Acrobat, en druk je vanuit Acrobat af op de echte printer.

IE heeft na jaren aanpassingen nog steeds niet de mogelijkheid om pagina's passend uit te printen. Gevolg: soms worden pagina bij het printen bruusk afgesneden. Dit kan op twee manieren opgeloste worden.1. Als je het commando printen geeft verander in de voorkeurinstelling van de printer het papierformaat van staand in liggend (landscape). 2. In IE: klik in het menu Bestand op Paginainstellingen en selecteer het balletje Liggend. Aangezien een liggend A4-tje ongeveer overeenkomt met de verhouding van je beeldscherm, past nu wel alles op het papier. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100