Wat is een goede fotoshop site en kan iedereen het?

na aanleiding van mijn andere vraag over de ogende nijlpaardekrab heb ik vernomen dat dit waarschijnlijk is gefotoshopt. kan je dat op een site doen? en is het moeilijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Adobe Photoshop is een fotobewerkings programma. Een van de meest gebruikte programma's in grafische disciplines om onder andere foto's te bewerken (duh... :)) en website ontwerpen in op te maken. http://www.adobe.com/photoshop Om het programma goed onder de knie te krijgen (zeker zo'n knap bewerkte foto, als je liet zien) is wel wat tijd nodig. Photoshop is niet het makkelijkste programma om onder de knie te krijgen.

Voor mij is dat: http://www.photoshoproadmap.com/ Zolang je Engels goed is, is het een zéér geschikte site voor tutorials e.d..

Er bestaat niet zo iets als een photoshop site waarop je foto's kan bewerken zoals je dat in het gelijknamige fotobewerkingsprogramma kunt doen. In dit programma, dat er ook in een consumentenversie is, kan je werkelijk alles bewerken, maar de leercurve van het programma is heel erg hoog. Niet alleen door het begrip van de verschillende opties, maar je moet ook slimme oplossingen kunnen bedenken. Er zijn daarom heel veel sites óver photoshop (zie link 2 voor een Nederlandse website). Er zijn wel sites waarop je online foto's kunt bewerken. Dat zijn meestal eenvoudige bewerkingen zoals vergroten, verkleinen, andere kleur, contrast bijstellen. In de eerste link vind je zo'n voorbeeld. In Google kan je zoeken op "online foto's bewerken" (zonder aanhalingstekens).

Bronnen:
http://adobe-photoshop.startpagina.nl/
http://www.che.nl/users/jcv/photoshop/Index.html
http://www.fotoaanpassen.nl/
http://www.photoshop-tutorials.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100