Wat gebeurd er als Google failliet gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gast, bedoel je je vraag filosofisch, financieel, of puur practisch? Wat zou er gebeuren? Financieel gezien gaat de waarde van de site, het imperium, het merk, en alle randbedrijven onderuit. Aandelen zijn niets meer waard, en de diensten zullen tegen face value overgenomen worden om zo het failliesement te bekostigen en eventueel bepaalde diensten door te laten sdraaien, het bedrijf toch op een of andere manier een stukje door te laten draaien. Filosofisch gezien zou er ineens een hiaat in kennis-vergaring ontstaan. Daar zullen vervangers wel weer induiken, dus dat komt wel goed. Privacy technisch Zal er dus ook een stuk veranderen, een vervanger van diensten zal zich aan dezelfde voorwaarden moeten conformeren. Practisch gezien? Ach, vroeger was o.a. altavista de bom, ilse hier in NL, dus tsja, zoekmachines blijven bestaan.

Worden ze overgekocht door een geïnteresseerde. Google kan wel failliet gaan, maar het concept blijft altijd wel geld waard.

Google is een bedrijf wat goed genoteerd staat en nog steeds terrein wint. Het idee achter Google is uniek. Het zal bij een faillissement voor goed geld worden overgenomen. Wellicht dat Microsoft dan een bod op de gevreesde concurrent zal doen .

Gaan overheden kapitaalinjecties doen, wordt het van de Amerikaanse regering en is privacy voorgoed verleden tijd.

Als je bedoeld kan men dan nog wel wat zoeken op Internet?, dan is het antwoord ja, er zijn diverse andere zoekmachines aanwezig. Google is een gevestigde naam dus bij faillissement staat men in de rij om het over te nemen.

Als Google zou verdwijnen zijn we verdoemd in een eeuwige microsofthell.

Het zal heel even een effect hebben, aangezien er gigantisch veel zaken gedaan worden en kennis verspreid wordt via google . Maar omdat wat google heeft een gat in de markt is, zullen er gelijk een aantal grote jongens inspringen om dat gat weer op te vullen. De beste wint en wordt de nieuwe google. Dus eigenlijk zal er weinig gebeuren. Google is gewoon een behoefte. En een gratis adwords systeem bestaat niet, omdat het onmogelijk is om iedereen bovenaan te laten staan, en dus je moet gaan bieden voor een reclameplekje. Hier kom je heel moeilijk onderuit.

Dan moeten we voortaan "googlen" via andere zoekmachines zoals Yahoo e.d. En dan vragen onze kinderen ons later waar dat rare woord "googlen" in de zin van "iets opzoeken" toch vandaan komt.

Normaal gesproken kan Google alleen failliet gaan als het geduchte concurrentie ondervindt van een andere zoekmachine, maar als dat zo is is er dus al een tweede populaire zoekmachine ontstaan die veel taken van Google heeft overgenomen. Er gebeurt dan dus eigenlijk niet zoveel.

Dan zullen de kranten wel even vol staan erover en zal je het wekenlang horen op het nieuws op de televisie en radio.

dan hebben ze geen geld meer

Dan wordt Google Video offline gehaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100