Hoe lang zal het duren voor we een Google Maps in real-time hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Duizend jaar.

ik denk dat de techniek er al is voor sommigen , maar voordat wij het krijgen duurt nog een jaar of 10 denk ik onze computers moeten het ook aan kunnen

Ik weet niet of dat gaat gebeuren, je hebt dan totaal geen privacy meer. Iemand kan je dan via de pc zo volgen waar je naar toe gaat.. Toegevoegd na 51 seconden: Wordt ook gigantisch veel dataverkeer, en hoeveel satellieten heb je wel niet nodig?

Nooit, dat is tegen de privacy wet. Op google earth/maps worden nu al de mensen die er in staan geblurbd en dat zou nooit kunnen als het in real time werd gedaan.

Heel, heel lang. Dat zou willen zeggen dat we volcontinu hoge resolutie beelden van het hele aardoppervlak zouden moeten hebben, en die ook nog zo goed als kosteloos beschikbaar moeten kunnen stellen. De techniek om een satelliet de ruimte in te krijgen en de beelden naar aarde te krijgen kost nog steeds heel veel geld en data-capaciteit. Hoge resolutiebeelden komen nog vaak van luchtfotografie en moeten uitgebreid bewerkt worden om ze netjes geografisch 'aan de aarde vast te plakken' (georefereren). Kijkend naar Nederland zijn er ongeveer 5 bedrijven die zich bezig houden met hoge resolutie luchtfotografie en die proberen om jaarlijks een nieuw totaalbeeld van heel Nederland te leveren. Die bedrijven hebben de grootst mogelijke moeite om dat voor elkaar te krijgen, omdat ze b.v. maar heel beperkt de ruimte krijgen om beelden te maken in het luchtruim rond Schiphol. En dit zou je dan volcontinu willen? Efkes doordromen dus nog.

Google maps is een compositie (samensmelting) van duizenden en nog eens duizenden foto's... Als je dat real time wilt hebben, heb je ook duizenden satellieten nodig (wanneer je wat resolutie wilt overhouden). De techniek voor real time satelietbeelden is voorhanden maar is slechts beschikbaar voor militaire doeleinden. Hiervoor moet wel een sateliet gericht worden. Beetje dure grap dus. Zoals eerder gemeld: Privacy zal dit waarschijnlijk voorkomen ...

dat komt er naar mijn mening niet. naast dat het niet kan vanwege allerlei privacywetten. is het ook te duur. er moeten teveel satellieten de lucht in, om zo'n service aan iedereen die maar wil te geven. en daarbij moet ook je computer goed genoeg zijn. de techniek bestaat al, maar het is gewoon te onhandig, en tja waarvoor zou de 'gewone' mens dit voor moeten gebruiken.

Die tijd is eigenlijk nu al. Kijk naar buienradar. Deze heeft weliswaar niet de resolutie die je zouo willen hebben (namelijk maar 3 km pixels) en wua frequentie is de snelheid niet heel goed (een beeld per kwartier) maar wel wereldwijd beelden van de aarde, compleet dekkend. Systemen met veel hogere resolutie in tijd en ruimte zullen niet snel komen. De reden hiervoor is dat je voor hogere resolutie uitkomt op veel betere lensen om het te doen zoals de meteo sattelieten het doen (Op een plaats boven de aarde 'stil' hangen) of je moet het doen zoals de hoge resolutie spycams het doen (heel snel rondjes om de aarde draaien en in stroken van 30 of 100km de aarde 'scannen') maar dan heb je veel meer sattelieten nodig. Beide kosten bergen met geld, en de noodzaak is er niet voor. Voor alle commerciele applicaties zijn er betere systemen. Het leger heeft toegang tot de besturing van de HR camera's en kan zo bepaalde plekken op de aarde gericht bekijken, buiten de standaard banen van de satteliet. Voor landbouw wordt er hard getrokken aan onbemande systemen die op een paar honder meter hoogte vliegen, en kosten efficient een bepaald landbouwdistrict kunnen monitoren. Een hoge resolutie 'live videostream' van de gehele wereld zal er wel nooit komen.

Alles is mogelijk en het vraagt dat er overal camera's staan die in een netwerk samen komen. Ik denk dat het probleem echter de bescherming van de privacy wordt. En terecht. De vraag is ook welke belang het dient om de hele wereld voor iedereen zichtbaar te maken. Het is wat mij betreft ook een nutteloze constructie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100