Kan mijn laptop virtual reality aan?

Hallo allemaal,

Ik zou graag willen weten of mijn laptop virtual reality aankan.
Zelf heb ik al wat onderzoek gedaan en op het internet staat via de officiële artikelen dat je minstens een Nvidia GTX 1060 nodig hebt om VR aan te kunnen op een laptop.
Alleen wil graag weten of dit echt zo is of dat het alleen maar wordt gezegd omdat het zeker weten daar goed mee werkt.

Volgens de officiële Oculus rift test zal mijn laptop het aankunnen, maar ik wil het eigenlijk wel eerst voor de zekerheid weten.

Zelf heb ik in augustus een ASUS ROG GL553VD-DM665T aangeschaft.

Kortom, is het mogelijk dat mijn laptop virtual reality (HTC vive / oculus rift) aankan of gaat dat niet lukken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan aldus: (Tegenwoordig zijn laptop en desktop grafische kaarten eender maw er is geen m versie meer). https://www.youtube.com/watch?v=S0WkHv6a4Tc https://www.youtube.com/watch?v=kiOKgbz5Dfg http://www.trustedreviews.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1060-performance-overclocking-and-vr-page-2 Er zit wel een "maar"aan, VR vraagt veel van je systeem en spellen zullen dus vaak op lagere settings moeten (waar nonVRgames vrij hoog kunnen met een 1060). Fans zullen vol blazen en bepaalde laptops lijken problemen te hebben: https://www.reddit.com/r/oculus/comments/507gpw/psa_dont_buy_these_msi_vr_ready_laptops_if_you/ Je zit dus wel op het randje van wat kan, dus ja je laptop kan het aan, de vraag is in hoeverre je er tevreden mee zal zijn. Toegevoegd na 1 dag: Ah. Met dank aan NoteToSelf Mijn antwoord is volledig gebaseerd op de 1060 niet de 1050 die in jouw laptop zit.

Bronnen:
https://support.oculus.com/170128916778795/
https://www.vive.com/us/ready/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100