Nieuwe accu gekocht, hoe kan ik deze het best gebruiken?

Ik heb zo juist een nieuwe accu gekocht voor mijn HP laptop (pavilion g7). Nou heb ik van alles gelezen over accu's en netstroom, maar het is mij nog niet duidelijk hoe ik de nieuwe accu het best kan gebruiken.

Bij de meeste sites lees ik het volgende:
De accu volledig opladen, daarna van netstroom afhalen, de accu tot 10% laten leeglopen (en gebruiken), daarna weer volledig opladen.

Ook heb ik gelezen dat de laptop alleen op netstroom gebruiken een goede optie is. Alleen is dit gevaarlijk want als de stroom uitvalt of er iets mis gaat, de laptop ook uitvalt (en dus kan crashen).

Overal staat eigenlijk dat het slecht is om de accu in de laptop te laten terwijl de laptop aan netstroom is aangesloten. Dit heb ik met mijn oude accu eigenlijk altijd gedaan.

Verder werk ik 'overdag' de hele dag op mijn laptop aan een bureau (aan netstroom terwijl de accu erin zit?). En zal ik savonds de laptop zonder netstroom willen gebruiken.

Kan iemand vertellen wat nou de beste manier is om een nieuwe accu te gaan gebruiken? Ik wil er graag zo lang mogelijk mee doen en ook zonder netstroom op kunnen werken (mijn vorige accu/laptop viel dan gelijk uit)!

Wat is de beste optie? Hoe kan ik de nieuwe accu het best gaan gebruiken?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Weet jij het antwoord?

/2500

De batterij kan x aantal keer opgeladen en ontladen worden. Als je de ganse dag de laptop gebruikt mag je de lader gewoon laten zitten. Lees:http://decomputer.be/de-laptop-accu-advies-en-tips/ voor 7 tips.

Bronnen:
http://decomputer.be/de-laptop-accu-advies...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100