hoe vervang ik een oude computer met wifi aansluiting voor een pc zonder wifi aansluiting?

oude pc draait nog op xp en heeft onderin de kast een kleine "antenne"op de printplaat.
Nieuwe pc draait op windows 7 maar mist die aansluiting

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat alle PC's wifi hebbn zijn er weinig losse wifi kaarten of andere oplossingen. Wifi is niet meer een losse element op een moederbord, maar zit in de netwerkchip. En is heel eenvoudig over het hoofd te zien. Het is zelfs zo dat waarschijnlijk windows 7 niet eens goed zal functioneren zonder wifi. Maar als het gaat om een PC zonder netwerk mogelijkheden, dan kun je altijd nog een netwerkkaart plaatsen in je PC. Ik heb met een dongel gewerkt, maar die was te kwetsbaar en te snel defect of kwijt.

1. Koop een Wi-Fi USB-dongle. (of een Wi-Fi PCI-insteekkaart) of 2. Koop een UTP-kabel en steek die in de achterkant van je PC en in je router. Toegevoegd na 2 minuten: https://www.google.nl/search?q=wi-fi+dongle&tbm=shop&source=lnms&sa=X&ei=jEe1U-aaKYLXOaiCgaAK&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1536&bih=880&dpr=1.25#q=wi-fi+dongle&tbm=shop&tbs=vw:l,p_ord:p Wellicht dat degene met een antenne beter werken dan de kleine USB-sticks. Toegevoegd na 3 minuten: Je wil dus oplossing 1, te halen in vele webshops of elektronica/pc-zaken. Toegevoegd na 7 minuten: Als je de mogelijkheid op 2. hebt zou ik die verkiezen boven Wi-Fi.

Netwerkkaart uit de oude pc halen en in de nieuwe stoppen? Als het namelijk inderdaad om een oude pc gaat zal het waarschijnlijk nog eentje zijn met een aparte netwerkkaart. is dat niet zo en is de antenne op het mobo aangesloten? Geen ramp, op je huidige mobo heb je waarschijnlijk een aansluiting voor een utp-kabeltje en dat voldoet prima! Sterker nog: een stabiele bekabelde verbinding is toch te verkiezen boven een onstabiele draadloze verbinding, toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100