Kan ik mijn laptop formatteren zonder Microsoft Word kwijt te raken?

Mijn laptop is heel traag en er zitten één of twee virussen op die ik er niet af krijg. Aangezien ik nu begin aan een studie en een goede laptop nodig heb, wil ik 'm graag formatteren zodat 'ie weer een beetje de oude is. Ik ben alleen bang dat ik daardoor de Microsoft programma's (Word en Excel) kwijtraak. Ik heb die gratis erbij gekregen toen ik de laptop kocht en heb er dus geen cd van.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb trouwens Windows 7.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de pc naar fabrieksinstellingen terugdraait ben je "alle" programma's die jij erop gezet (en dus niet door hen) kwijt.. Laat anders die pc eerst eens een grondige opstartscan maken. Een ieder kent zijn eigen pc het beste en kijk eens welk programma jij niet geïnstalleerd hebt. Bij downloaden van internet en installeren van programma's kunnen ook ongewenste dingen mee komen.

Heb je een geheugenstick? Maak dan back-ups van je bestanden: documenten, foto's, muziek, films, alles wat je behouden wilt. Kun je Windows opnieuw installeren? Via recovery of een installatie cd? Dan kun je aan de slag. Maak je niet te druk om het office programma van Microsoft. Er bestaat een prima palet, (open office) dat gratis is en waarmee je alle documenten kunt bewerken. Dit kun je downloaden. Als je echt je virus kwijt wilt is dit de snelste en beste oplossing. Toegevoegd na 2 minuten: Moet pakket zijn, niet palet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100