Apple toetsenbord werkt niet meer na schoonmaken, is het nog te redden?

Ik heb in een ijverige bui de toetsen van mijn ultraplatte Apple toetsenbord (met snoer) schoongemaakt met (waarschijnlijk te veel) spiritus en wattenstaafjes. En nu doet ie het dus niet meer? Is hij overleden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is mij een paar keer gebeurd dat mijn apple-toetsenbord (met snoer) het niet meer deed, in relatie tot vocht of reinigingsmiddelen. Die nieuwe platte toetsenborden typen verrukkelijk, maar zijn blijkbaar erg gevoelig in vergelijking tot andere toetsenplanken. Alle behalve de laatste keer heeft het geholpen om het toetsen bord een aantal dagen tot een week te laten drogen alvorens het op nieuw te proberen. Hetgeen dat de schade doet is namelijk niet vocht, maar kortsluiting ontstaan door vocht. Dus voordat je hem weer aansluit moet hij wel echt goed droog zijn. De 'laatste keer' was echt een verwaarloosbare hoeveelheid vocht, en ik heb het toetsenbord welhaast direct ontkoppeld. Het kan dus heel snel mis zijn. Heb op koninginnedag een ouder type Apple toetsenbord gekocht voor 5 euro. Veel duurzamer.

Zoiets is mij ook overkomen. Ik denk wel dat hij het niet meer doet. Ik heb gewoon een nieuwe toetsenbord gehaald. Je zou ook even naar de toetsen kijken. Zorg ervoor dat er GEEN water tussen zit. Het moet dus helemaal droog zijn. Was het aan toen je het ging schoonmaken? Zo ja, dan was er misschien sprake van kortsluiting. Een nieuwe toetsenbord kopen is het beste wat je kunt doen, tenzij het checken van water werkt. Veel succes.

als hij niks meer doet ben ik bang van wel, zit er geen aan uit toets aan de zijkant van het toetsenbord? Er zijn erg veel soorten toetsenborden van Apple op de ene zit wel een toets en de ander niet op die van mij wel.

Ik heb geen ervaring met apple toetsenbord. Wel met verschillende andere toetsenborden en telefoons waar koppen koffie met suiker op leeggevallen zijn. Was altijd een kwestie van veel water (suiker er uit spoelen )en heel lang en goed drogen (verwarming). Daar moest je dan gewoon de tijd voor nemen. Kan meerdere dagen duren. Uiteindelijk heb ik wel alles weer aan de praat gekregen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100