Wat is dit voor een foutmelding?

Ik heb opmijn asus a72f een foutmelding met blauw beeld zoals te zien in de foto. Hij start dan opnieuw op en toont dat blauwe scherm 2 seconden vóór het opstarten. Ik word er helemaal gek van en ik heb windows al opnieuw geinstalleerd en dat werkte ook niet, kan iemand me alsjeblieft helpen want ik kom er echt niet uit!

Alvast bedankt!

Gr max

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste mboy, helaas is dit het einde van je pc, dit is het zogenaamde Blue screen of death, er is dus danig iets mis met je pc, wat jij niet meer kunt repareren. Een computerwinkel of een nieuwe pc. Sorry Toegevoegd na 4 uur: Dankzij enkele reacties een iets genuanceerder antwoord: je kunt de pc misschien wel maken maar de oorzaak is moeilijk te vinden. Dus breng m even naar de winkel waar je m kocht. Toegevoegd na 4 uur: Ahum breng m dus naarveen pc winkel, las net dat je m gekocht had van iemand die geen garantie gaf.

dit is het zogenaamde Blue screen of death

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Blue_screen_of_death

Waarschijnlijk staat de bios niet goed ingesteld waardoor de harde schijf niet goed herkend word.

Dit scherm geeft aan dat er een serieus hardwareprobleem is ontstaan waardoor Windows het besluit neemt niet verder op te starten en in plaats daarvan dit scherm te tonen. Vaak ontstaat dit probleem door te ver 'overclocken' van de processor of de videokaart. Men overclockt een processor vaak om de computer daarmee sneller te maken, meestal voor gaming doeleinden. De processor wordt dan door flashsoftware in een hogere versnelling gezet wat de processor dan wel veel kwetsbaarder maakt voor overbelasting. Een te ver overclockte processor overleeft zo'n ingreep vaak niet lang. De warmteontwikkeling wordt dan zo groot dat de koeler dit nog maar nauwelijks kan compenseren en de processor loopt daardoor dan schade op of overlijdt zelfs helemaal. Ook de videokaart wordt vaak overclocked om betere video prestaties te genereren. Ook hierbij geldt hetzelfde als voor de processor, de overbelasting door het overclocken verkort de levensduur van de videokaart aanzienlijk. Verder kan dit scherm duiden op een defect onderdeel in de periferie van de computer. Daar vallen dan ondermeer onder een of meer CD drives, floppydisk- of harddiskdrives, controllers op het moederbord (Ata en S-Ata, USB, memorycontroller, VGA controller enz.) maar ook de geheugenchips vallen hieronder. Om dit nader te onderzoeken zou je eerst alle drives en geheugenchips moeten loskoppelen en dan steeds opnieuw de computer weer opstarten waarna je moet kijken of de foutmelding terugkomt of wegblijft. Dan steeds weer een voor een een onderdeel weer opnieuw aansluiten en weer opstarten. Net zolang tot de foutmelding weer verschijnt... het laatst aangesloten onderdeel is dan de boosdoener. Gezien de voorgeschiedenis van de door jou gekochte computer denk ik dat je een exemplaar gekocht hebt dat door overclocking over zijn top geholpen is en daardoor nu de problemen geeft zoals je die nu hebt. M.a.w. een beschadigde processor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100