Wat kan een iPad?

Is het soort grote telefoon of een hele kleine laptop? Wat moet je er eigenlijk mee.

Niet dat het me wat uitmaakt, ik wil er gewoon een.

Weet jij het antwoord?

/2500

van wat ik heb gehoord over de ipad is het een vergrote iphone zonder bellen (camera weet ik niet) verder een beetje het zelfde als een hele kleine laptop, internetten, muziek spelen/zoeken, e-mailen.

Ik heb het even voor je op een rijtje gezet:

De ipad is de zoveelste stap in de technologische evolutie van de eerste gutenberg bijbel naar het email boek. Apple heeft tenslotte dank zij Itunes de muziekindustrie van een gewisse ramp gered (het downloaden) door telkens op een legale manier te copieren. Apple zal er weer inslagen een standaard te stellen waarbij het boek overal downloadbaar is via betaling en vooral de apps (al 150000 apps en 1 miljard downloads) Bovendien is het de eerst keer dat kranten al een akkoord gesloten hebben op een specifiek Ipad editie te produceren. Niet revolutionair maar een logische interessante evolutie in de geschiedenis van de media. Ik lees nog dolgraag een "verse" krant maar geloof toch dat ik in de toekomst boeken zal downloaden en ook artikels van bepaalde kranten. De papieren krant zal niet verdwijnen. En het boek ook niet. De tv heeft de radio niet verbannen naar het kerkhof.

Het gaat vooral om e-books, de vervanging van papieren boeken, kranten en tijdschriften. Ideaal dus, maar dan moet je geen iPad kopen, want net zo als met de Kindle van Amazon wordt je genonden aan Apple. Om die reden heb ik mijn iPod nog steeds ongebruikt in de kast liggen en wandel ik vrolijk met mijn MP3 spelertje van EUR 25 rond. Er komt binnenkort een iPad uit, die ook kleur is en helemaal vrij is. Ik dacht van Samsung. Die ga ik dan wel meteen kopen. Eindelijk af van de enorme kosten van het verzenden van boeken en bladen van de USA naar Nederland. Ik heb nu mijn beeldschermen op zijn kant gezet via neoflex voetstukken. Werkt goed, maar als ik nu e-books lees (Ik heb van de week 'INSIDE SQLITE van O'reily voor EUR 7.50 in Amerika gekocht); in papier EUR 30,-,) maar van lezen vanaf een computerscherm worden je ogen wel erg moe. Ipads hebben voor dat doel een beter scherm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100