Hoe krijg je een flatscreen ECHT goed schoon?

Reeds geprobeerd: flatscreenreiniger, Glassex, gedemineraliseerd water i.c.m. schoonmaakazijn. Ik blijf strepen zien. Hoe krijg je het scherm weer: "af-fabriek"?

Zou Dasty of warm water een optie zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

met een goed uitgewrongen glasdoekje schoonmaken, ik zou water gebruiken en geen schoonmaakmiddel eraan toevoegen. Toegevoegd na 2 minuten: ik zou warm water gebruiken, maar moet echt goed uitgewrongen zijn. Zo hou ik mijn beeldscherm goed schoon.

Over het algemeen laten middelen uit spuitflessen die je met een doekje moet uitwrijven, zeepresten achter op je scherm. Heb je het al geprobeerd met het ouderwetse sopje van warm water met een beetje afwasmiddel en een scheutje spiritus, en dan na-wrijven met een schone theedoek of een krant? A la 'oma lapt de ramen'?

sopje maken van gewoon allesreiniger, je doekje handdoekdroog maken (heel goed uitknijpen), je scherm schoonmaken en daarna afdrogen met een droge theedoek tot alle strepen zijn verdwenen. Werkt perfect!

Gebruik eens een nieuw microvezeldoekje en spuit er met de plantenspuit gedestilleerd water op. Veeg nu voorzichtig langzaam, zonder te drukken op het beeldscherm, het scherm schoon. Maak het doekje niet te vochtig en veeg evtl. nog na met een droog niet pluizend exemplaar. Toegevoegd na 1 minuut: Door vaak oplosmiddelen te gebruiken die niet speciaal hiervoor bestemd zijn, maak je het scherm brozer en wordt het gevoeliger voor haarscheurtjes.

Met een microvezeldoekje maak je een flatscreen echt streeploos schoon. Eventueel wat vochtig maken met lauw water, en de rest gaat vanzelf.

De doeken van JeMaKo werken super!!!! Deze hoef je alleen maar nat te maken(vochtig in dit geval) en dan met de speciale droogdoek droog maken! Oh en ik kan het weten, heb twee kleine kindjes die graag aan het scherm zitten..;))

Maak een klein sponsje vochtig (niet te nat!) een druppeltje afwasmiddel erop en reinig daarmee het scherm. Even sponsje uitspoelen en opnieuw over het scherm (niet te nat!), dan met droge doek en je scherm is weer spic & span. Ik deed het met allesreiniger en kreeg de blauwe vieze strepen niet meer weg.

gewoon met een doekje met spiritus

Misschien heb je nu wel het scherm beschadigt meestal is er sprake van een kunststof oppervlak bij flatscreens wat natuurlijk een stuk gevoeliger is dan glas (van vroeger :P). Zo'n flatscreen reiniger bestaat meestal hoofdzakelijk uit water met wat gedenaturaliseerde alcohol. Dat kun je in sterkere variant (70% flesje bv) nog eens proberen. Icm een microvezel doekje uiteraard. Zachtjes blijven wrijven in een draaiende beweging tot het scherm droog is om strepen te voorkomen.

Het scherm van mijn Macbook pro is ook heel erg vies. Ik heb hem eerst schoongemaakt met van die vochtige doekjes. Maar daar krijg je strepen van. Een dure spuitbus met schermreiniger gebruikt, maar dat hielp ook niet. Het beste om te doen is om gewoon lekker op je scherm te hijgen. en dan met een microvezeldoekje het schoonmaken. Een ronddraaiende beweging maken werkt het beste. suc6

Neem iets op alcoholbasis (brillenreiniger etc.). Het lost het vet vd vingers etc op. Met een schoonmaakdoekje ronddraaiende bewegingen het scherm weer droog maken (voorkomt strepen). Succes

Ik gebruik altijd gewone lcd cleaner. Dit werkt perfect. Echter is het heel belangrijk dat je het gebruikt als het paneel koud is. Als je het gebruikt als de tv aanstaat of als hij net aan is geweest, dan krijg je strepen, dus eerst scherm laten afkoelen en dan pas gebruiken. Gebruik nooit zomaar elk schoonmaakmiddel dit kan het scherm blijvend beschadigen!

Ik gebruik altijd een brillendoekje van de kruidvat en dat werkt perfect. Het is een droog doekje dat per stuk wordt verkocht.

eerst goed ontdoen van stofjes en andere residu. Daarna reiniger voor computerschermen gebruiken op een microvezeldoekje. Vervolgens een zeer goed uitgewrongen doekje over het scherm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100