Wat is de beste oplossing in mijn situatie om gestreamde hd-films zonder haperingen te kijken?

Momenteel heb ik een 150Mbps N-router en een Playstation 3. Mijn 'gewone' computer is ook bekabeld op het netwerk aangesloten en hierop draait PS3 media server.

Nu is het zo dat bijna alles wat ik kijk boven de 720p, niet zonder haperen en stotteren op het beeld gepresenteerd wordt.

Heeft het zin om een andere (snellere) router aan te schaffen? of moet ik andere kabels gebruiken? (De pc is nu met het router verbonden met een 'gewone' witte utp-kabel. En de Ps3 is met een blauwe utp-kabel met het router verbonden.)

Op het moment van streamen wordt de internetverbinding en de router niet door andere apparaten gebruikt.

Kan ik er zelf nog wat aan doen, of is dit een tekortkoming van de soft en de -hardware? Een andere router aanschaffen kan nog, maar een nieuwe ps3 wordt me te gek :)

Toegevoegd na 5 minuten:
Ik moet trouwens zeggen dat de internetverbinding door andere pc's en gsm's wél gebruikt wordt op het moment dat de router ook een stream doorgeeft. Zou een 300Mbps router dan meer kunnen trekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je zeker dat het niet aan je PC CPU ligt, kijk eens naar taskmanager/taakbeheer of deze niet tegen de 100% aanloopt. Je PC moet namelijk decoden/encoden tegelijk om de stream te maken. http://www.ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=5030 Toegevoegd na 12 minuten: Overigens praat je over 150Mb/s en 300Mb/s maar dat zijn draadloze protocollen, als je over bedraad praat moet alles 1Gb/s zijn (PC/router/PS3) om de hoogst mogelijk snelheid te halen. Toegevoegd na 3 uur: Zit even wat te testen hier, en als je de buffer goed vol laat lopen, heb ik altijd goed beeld. Even PS3MS opstarten en even bij status kijken, je zal dan ook zien dat de bitrate normaliter niet over de 50Mb/s gaat.

Je hebt het over gestreamde films. Daar bedoel je dus mee dat je de film online kijkt, je haalt ze dus niet eerst naar binnen. De router is sneller dan je internet, dus een nieuwe router heeft weinig zin. Ik denk dat je de data niet snel genoeg binnen krijgt. Kan aan een paar dingen liggen. Je internet verbinding is te langzaam. De host is niet snel genoeg. Hebt je hetzelfde probleem ook als je een film eerst download. Als je het over streamen over je eigen netwerk hebt: Hoe snel is je netwerk? 150 en 300Mbps gaat over draadloos, maar je werk met kabels, dus 100Mbit of 1Gigabit? Toegevoegd na 4 minuten: Je router is waarschijnlijk wel Gigabit maar is je pc en playstation dat ook?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100