Ik heb een deuk in mijn MacBook pro, wat kan ik hieraan doen?

Ik heb onlangs mijn macbook pro laten vallen en er zit er nu een deuk en verbuiging in. Ik heb de MacBook nu 3 maanden. Valt dit binnen de garantie? Ik ga er niet van uit, maar wat kan ik anders doen om de deuk er uit te laten halen? Ik hoor graag tips en ervaringen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Valschade valt niet onder garantie. Die dekt uitsluitend fabricagefouten of voortijdige uitval van het product, die niet veroorzaakt is door verkeerd gebruik. Het kan wel zijn dat er een verzekering op je MacBook is afgesloten die valschade vergoed. Zo niet, en je wilt die deuk eruit, zoek iemand die handig is met elektronica / klussen en laat hem/haar de macBook openschroeven. De deuk kan dan meestal voorzichtig uit het omhulsel gewreven worden, liefst gebruikmakend van een oude doek. Helemaal kwijt zal je 'm nooit zijn. Een andere optie is Apple benaderen en kijken of ze het onderdeel waarin de deuk is ontstaan, los te verkrijgen is.

Stickerverwijderaar

Probeer na te gaan of je inboedelverzekering, als je die hebt, deze schade dekt. Kijk vooral in de kleine lettertjes voor je de schade gaat claimen of de toedracht gedekt wordt. Uitdeuken zal vrij moeilijk zijn, het materiaal van de body is hard-aluminium en het is een zogenaamde 'unibody', dat wil zeggen de enige optie is de hele body, los van het bovendeel met het beeldscherm, vervangen. Een dure grap denk ik, probeer het anders na te vragen bij een Apple shop. De laatste optie is er mee te leren leven, en het als een dure les te zien om voorzichtiger met je spullen om te gaan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100