Is het mogelijk de prestaties van mijn laptop snel en eenvoudig te upgraden via een USB-poort?

Ik ben absoluut geen Whizz-kid, maar wel erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden.
Zo heb ik bijvoorbeeld ooit een spel willen spelen op mijn laptop, maar de videokaart kon dit niet aan. Ik vind het onzin een nieuwe videokaart aan te schaffen. Zonde van het geld. Maar zou het niet mogelijk zijn bijvoorbeeld een uitbreiding van het werkgeheugen of de videokaart te maken, door middel van een kaart die je eenvoudig in een van de USB-poorten steekt?

De vraag is dus:
- Zijn er producten op de markt die dit mogelijk maken? En zo niet:
- Zou dit technisch gezien wel mogelijk zijn, of kan een USB-poort zo'n informatiestroom niet aan? Misschien zijn er nog andere voorwaarden alvorens dit mogelijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waar je pc iets sneller van wordt, is data op een externe usb schijf bewaren. Windows heeft minimaal 10gb nodig om goed te presteren. USB 2.0 is te traag om videosignalen heen en weer te sturen (heen voor het oorspronkelijke signaal en uit voor het bewerkte beeld). Een externe videokaart bestaat ook niet voorzover ik weet. Werkgeheugen is ook niet via usb uit te breiden, maar waarom zou je? Vrijwel altijd kun je geheugenmodules bijprikken en dat is na het opruimen van de pc, de goedkoopste manier om de pc iets sneller te maken. Opruimen met een gratis tool als glary utilities helpt ook vaak.

Als windows vista of 7 hebt kan je het werkgeheugen iets uitbreiden met een USB stick via ReadyBoost. Vooral bij PC's met weinig werkgeheugen kan het verbetering tot gevolg hebben van prestaties. Het betreft alleen het gewone werkgeheugen. Videokaarten hebben ook nog eigen geheugen nodig. Sommige spellen die heel veel rekenkracht vragen hebben wel degelijk een goede grafische videokaart nodig. Als een spel aangeeft niet afgespeeld te kunnen worden op een huidige PC dan zal ReadyBoost dit niet verbeteren. Toegevoegd na 10 minuten: Verder heeft Asus een extern systeem voor video met ASUS XG. Dit is een externe videokaart met name bedoeld voor notebooks waar je de kaart niet of niet goed kunt verwisselen. Voor desktop PC's zal het goedkoper zijn (80-euro) om een redelijke videokaart te kopen en simpelweg te vervangen.

Bronnen:
http://nl.hardware.info/nieuws/7665/asus-t...
http://nl.wikipedia.org/wiki/ReadyBoost
http://pc-en-internet.infonu.nl/hardware/4...
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...
http://www.7helpdesk.nl/tips-a-trucs-windo...
http://www.youtube.com/watch?v=4RzuX1RJhkU

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100