Wat is het verschil tussen ide en sata?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IDE en SATA zijn twee methoden om harddisks aan te sluiten. IDE is de oudere techniek, SATA de nieuwe. Hoewel het overgrote deel van de mensen nu nog met IDE werkt is SATA wel terrein aan het winnen. De dunnere kabels die bij SATA gebruikt worden worden door veel mensen als een groot voordeel gezien tegenover de brede platte kabels die voor IDe meestal gebruikt worden. Bovendien is de overdrachtsnelheid van de SATA techniek (op moment van schrijven ietsje) hoger dan die van IDE. Een SATA aansluiting op het moederbord kan dus een voordeel zijn. Tegenwoordig worden moederborden vaan uitgerust met zowel SATA als IDE connectoren. Hierdoor kun je nog je oude IDE harddisk gebruiken, terwijl je rekening houdt met een toekomstige upgrade naar een SATA harde schijf.

Sata is een computerbus ontworpen voor het transport van gegevens tussen de computer en de harde schijf. Ide is een standaardinterface die de communicatie tussen het moederbord van een computer en schijfstations mogelijk maakt.

Sata is sneller

Een aanvulling op bovenstaande antwoorden: SATA aansluitingen zijn veel makkelijker los te maken dan IDE-aansluitingen. Ook zijn de kabels van SATA een heel stuk dunner/slanker, waardoor de airflow van je computer (het vermogen van het af kunnen voeren van de hete lucht) stukken minder belemmerd wordt. Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen.

Bovenstaande antwoorden kloppen. Een toevoeging, SATA = Serieel IDE = PATA = Parallel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100