Is dit een android of een cyborg?

Als een menselijk lichaam wordt gebruikt als behuizing voor een computer met artificiële menselijke intelligentie, waarbij een klein gedeelte van de hersenen van het menselijk lichaam wordt behouden -hierdoor wordt het voelen van emoties mogelijk- maar er blijft niks over van de persoonlijkheid of herinneringen van de mens... Het denken en bewegingen zijn compleet comutergestuurd. Verder zijn er nog een aantal organen aanwezig die in symbiose werken met de electronische onderdelen, maar het 'wezen' is meer computer dan mens.
Is het eindproduct dan een android of een cyborg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een cyborg is de synthese tussen een menselijk organisme en cybernetische/robotische gadgets: van "cybernetisch" (Grieks "kybernetes" =stuurman: cybernetica= de wetenschap die besturingsmechanismen,de controle en werkwijze ervan, binnen zowel levende als mechanische systemen bestudeert) en "organisme" (een biologisch wezen met een eigen stofwisseling en reproductievermogen) Een androïde is een volledg synthetisch ,i.e. kunstmatig robotisch lchaam,met de kenmerkende (uiterlijke en mechanische) eigenschappen van een mens(andros= Grieks voor "mens"),vandaar: Androïde= mensachtige.

Zo lang er menselijke onderdelen nodig zijn om iets met gevoelens te kunnen doen, zou ik kiezen voor cyborg in plaats van androïde. Volgens mij wordt de grens meestal gelegd bij de aanwezigheid van biologische hersen-onderdelen, maar als je onderstaande link leest, zul je zien dat androïde ook gebruikt wordt voor cyborg. Androïde zegt meer over de vorm (ziet er uit als een mens), cyborg zegt meer over de functie (bevat menselijke onderdelen).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Andro%C3%AFde

Als gretig SF lezer (nog steeds ), ga ik voor de cyborg, al kan ik jouw uitleg over wel emoties voelen en er niet naar kunnen handelen niet te rijmen.

zoiets als dit ?

Absoluut cyborg. Zie het verschil: de bovenste is (cy)Borg, mens vermengd met machine. De tweede is android, machine gemaakt naar het beeld van mens. Toegevoegd na 45 seconden: Met dank aan Star Trek.

Bronnen:
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://...
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100