Waarom kan ik niet upgraden van 32-bits besturingssysteem naar 64-bits, terwijl ik een 64-bits processor heb?

Beste lezer,

Ik ben in 2013 van Windows 7, 64bits OS (3GB RAM) naar Windows 8 overgegaan en heb laatst op mijn PC een schone installatie van mijn gekochte Windows 8 gedaan. Na installatie zag ik dat mijn PC 32-bits draaide, met uiteraard nog steeds de 64-bits processor.
Ik heb de 'optie' om te kiezen voor een 64-bits besturingssysteem tijdens de installatie niet meegekregen / gezien.

Wederom op mijn PC een schone installatie gedaan, Windows 8, productcode ingevoerd, etc, maar helaas geen 64-bits OS.

Doe ik iets verkeerd of moet ik wellicht tools/software of evt hardware aanschaffen om alsnog mijn van originele 64-bits systeem te upgraden?

Of vergis ik mij en kan mijn huidige W8 pro 32 bits systeem nooit een 64-bits systeem hebben gehad? (Ook ondanks dat ik een duo-core 64bits processor heb)


Alvast bedankt en zal uiteraard antwoord geven voor evt verdere info, indien nodig.

Mvg,

Dhr. R. De Haan

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste R. de Haan, U zou 64-bit moeten kunnen draaien. Hiervoor dient u enkel de 64-bit versie van Windows 8 te installeren en u heeft duidelijk de 32-bit oftewel 86x versie geïnstalleerd. U zult dus een 64-bit versie van Windows 8 moeten vinden en deze installeren op uw PC. Het is niet mogelijk om een simpele optie te wijzigen.

je zult de 64 bit installatie DVD er in moeten doen ipv de 32 bit

Het is mogelijk om een 32 Bits besturingssysteem te laten draaien op een 64 Bits Computer , dat werkt altijd. Dat u geen keuze optie hebt om te kiezen tussen 32 en 64 bits zit meer in het feit dat alle versies van Windows apart ( 32 en 64 Bits ) verkocht worden. Waarschijnlijk is uw versie van Windows 8 gewoon een 32 Bits versie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100