Wat is een 'Chromebook'?

Op wikipedia vind ik alleen dat een Chromebook een laptop is met Chrome, maar ik wil graag met Windows, kan dit nog altijd of is Chrome echt het besturingssysteem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een Chromebook is een laptop waar Chrome OS op staat, daarom heet het ook een Chromebook. Hier kan verder geen Windows op geinstalleerd worden.

De Chromebook is een oplossing van Google in samenwerking met diverse laptopfabrikanten. Het is een laptop dat veel voordelen biedt ten opzichte van een "normale" laptop. Zo is als eerste de prijs zeer aantrekkelijk. Chromebooks worden meestal rond de €250,- a €350,- verkocht. Er wordt beweerd (maar omdat de producten nog zo nieuw zijn dus ook nog niet bewezen) dat de laptops bij aanschaf snel zijn, maar ook na verloop van tijd gewoon snel blijven. Dat heeft te maken met het besturingssysteem dat erop zit, namelijk Chrome OS. Het voordeel is dus dat het snel werkt zonder dat je er dure onderdelen voor moet hebben in je laptop. Daarnaast werkt een Chromebook niet met een traditionele harde schijf maar met een kleine SSD en online opslag bij Google Drive. Eerste twee jaar na aanschaf krijg je gratis 100GB aan opslag, en daarna moet je ervoor betalen. Dit kost 4 a 5 euro per maand. Liever niet betalen, dan kan je worden gedowngrade naar 25GB en deze is altijd gratis. Daarnaast gaat de Chromebook zo'n 8 a 9 uur mee op een volle batterij, maar dit verschilt ook weer per merk. Het is een virusvrij systeem en werkt prima voor huis tuin en keukengebruik, maar ook niet meer dan dat, omdat je gebonden bent aan apps in de Chrome Store. Het is allemaal wat beperkter ten opzichte van Windows of OS X. Toegevoegd na 1 minuut: Windows kan hier overigens niet op draaien. Daar is hij niet voor gemaakt, en is ook veel te zwaar. De Windows licentie op zich al maakt een laptop veel duurder. Daarom zijn Chromebooks zo goedkoop.

Een CHromebook is een tablet met een toetsenbord en weinig geheugen. Geheugen gaat je overigens geld kosten na een jaar of zo, jaar na jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100