Is het normaal dat een programma (bv:"Google Chrome", "Word"...) voor de eerste keer opstarten dat dat heel traag verloopt?

Beste,

Als ik mijn pc eender wanneer opstart, en ik wil een programma voor de eerste keer opstarten, dan verloopt dat proces heel traag (ongeveer 1 minuut). Is dat normaal of niet, of zit ik met een virus/spyware/mailware?

Mijn pc is een "Acer Travelmate" met een kloksnelheid van 1.90 GHZ en het is een 64-bits besturingssysteem (het is een Notebook)

MVG

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan best normaal zijn en kan met verschillende factoren te maken hebben: 1. Het besturingssysteem is nog bezig met opstarten, het daarnaast opstarten van de software verloopt dus trager. 2. Mogelijk start software de 2de keer sneller op vanwege allerhande optimalisaties, bijvoorbeeld bepaalde bestanden in 1 of ander cache-geheugen. 3. Last but not least: vergeet niet dat het om een laptop gaat. Die lopen sowieso qua rekenkracht al 2 jaar achter en als je dan nog eens een erg trage klassieke harddisk als bottleneck hebt zitten....

Dat heb ik ook en volgens mij is dat normaal. Als ik wakker wordt duurt het ook een tijdje voor ik op gang ben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100