Ik wil OSX 10.7 Lion opnieuw') installeren, maar beschik niet over het Apple-id waarmee OSX is geinstalleerd. Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?

Ik heb een tweedehands MacBook gekocht, waarop OSX 10.6 Lion staat. Ik zou deze geheel opnieuw willen installeren (alsof 'ie nieuw is) met -opnieuw- OSX 10.6 Lion. Als ik dat probeer dan moet ik inloggen met het Apple-id waarmee het oorspronkelijke OS is geinstalleerd. Ik beschik niet over dat Apple-id. Hoe kan ik toch een 'schone' installatie doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die Apple ID zou je niet nodig moeten hebben. Probeer op te starten van de schijf waarop Lion staat, of zoek een andere opstartschijf zoals de installatie-CD of -USB-stick die zat bij de Mac. Start daarvan op door alt (option) ingedrukt te houden bij het opstarten en selecteer die installatieschijf. Bij het beginscherm kun je vervolgens onder het menu Utilities gaan voor de Disk Utility. Formatteer daarmee de interne harde schijf van de Mac. Daarna kun je, door Disk Utility dicht te doen, een schone systeeminstallatie starten. Eventueel daarna upgraden naar 10.7 of later.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100