Kan ik op deze manier Vista upgraden naar Windows 7?

Mijn vriendin heeft een nieuwe PC gekocht net als besturingssysteem Windows 7. Nu zou ik ook graag Vista op mijn laptop willen vervangen voor Windows 7.
Kan ik dan haar back-up schijven die ze heeft moeten maken bij het installeren van haar PC gebruiken om mijn laptop te upgraden?
Moet ik dan eerst Vista eraf halen en mijn laptop formatteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop gewoon een upgrade versie van Windows 7. Installatie is heel simpel vanuit windows vista zelf. En je behoud al je bestanden en instellingen. Toegevoegd na 2 minuten: Als je de backup cd van vriendin gaat gebruiken zal je Niet kunnnen Activeren omdat hij al is geactiveerd met je vriendin haar pc/laptop.

Allereerst is het van belang om te controleren of je PC voldoet aan de minimumeisen voor Windows 7. Vervolgens is het belangrijk om al je data te backuppen, bijvoorbeeld naar een externe harde schijf. Tijdens een aangepaste installatie gaan alle persoonlijke instellingen en geïnstalleerde programma's verloren. Je zult deze dus opnieuw moeten installeren. Wel wordt de map Windows.old aangemaakt, waarin alle mappen van de vorige Windows installatie terug te vinden zijn. Het blijft echter zaak om een backup te maken van je data!

Bronnen:
http://sevenbits.nl/howto/aangepaste_insta...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100