kan je een game server hosten op een website domein ?

ik wil een minecraft server hosten op een betaald website domein kan dat zo ja , hoe ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dit is mogelijk! Je moet gewoon een website zoeken waar je dit kunt laten maken, een snel voorbeeld: http://treepuncher.eu . Meestal betaal je een server per maand. Hopelijk kun je daar de rest vinden! Veel succes! (Je kunt altijd google'en op 'Minecraft server hosting'

Op een shared server gaat dat niet lukken. Als je vader dus een domein heeft draaien op een shared server van een paar tientjes per jaar, dan lukt dat niet. Heeft hij een VPS of Dedicated Server dan kan het mogelijk wel. Hangt even af van de specificaties.

Technisch is het in principe mogelijk inderdaad, maar een gameserver vraagt best wel wat vermogen. De meeste providers zullen er niet blij mee zijn dat je zulke zware belasting vraagt, samen met grote hoeveelheden dataverkeer. Zeker als je met wat meer mensen gaat spelen. Gevolg is dat je snelheid drastisch omlaag gaat of je domein wordt afgesloten. Dus zoals mijn voorganger al zegt, met een hostingpakket van enkele tientjes kom je er niet. Het is dan nog makkelijker om specifieke gameserverhosting te kopen.

Voor het hosten heb je een speciale host nodig, of een VPN-host.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100