Hoelang duurt het als nagelbijter voor je mooie nagels hebt als je stopt?

Hopelijk zegt de vraag genoeg

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is per persoon verschillend; het hangt af van hoe snel je nagels groeien en de lengte die je zelf mooi vindt. Ik zou uitgaan van een aantal weken.

Nagels groeien gemiddeld met 0.1mm per dag. Afhankelijk van hoeveel mm je eraf gebeten hebt en hoe lang je je nagels wilt, kan het 50 dagen ( 1/2 cm ) tot 100 dagen ( 1 cm ) duren.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

Het gaat heel gauw hoor. Tenminste bij mij. In ca. 10 dagen heb je weer prachtige nagels, niet te lang en niet te kort.

Het lijkt vaak lang te duren bij nagelbijters voordat je mooie nagels hebt, ik spreek uit ervaring. Ik ben nu ook pas echt een paar weken gestopt, zonder hulpmiddelden zoals acrylnagels. Maar door het bijten is je nagel niet aan je huid gehecht en er kan redelijk wat tijd overheen gaan om dat voor elkaar te krijgen. Tevens zijn je nagels ook een stuk gevoeliger voor scheurtjes en zijn ze dunner omdat ze niet zijn gewend om sterk te hoeven zijn want elke keer beet je het toch af. Door de scheurtjes die in je nagels komen, breken ze ook vanaf de top in kleine stukjes af waardoor het lijkt alsof ze niet doorgroeien. Het is een kwestie van geduld en verzorging. Probeer nagelharder uit, dat bevorderd de stevigheid van je nagels en als je een scheurtje hebt, niet eraf scheuren of knippen. Rustig 1 kant op vijlen met een vijl, ga niet van links naar rechts en weer terug, daardoor kan je juist weer extra scheurtjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100