Lijk je ouder of jonger zonder make-up?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt ervan af hoe je je make-up opdoet. Sommige jongeren doen dat op voor er gewoon mooi uit te zien. Maar ook gewoon voor er mooi ui te zien. Ouder. En meestal gebruiken ze zwart. Dat is meestal de kleur die nu gebruikt wordt. Naturel make-up zie je er meestal jonger uit. Doe ook niet TE VEEL make-up op. Want dan is het niet meer mooi.

Dat is verschillend. Meisjes van 15 - 16 jaar maken zich zo op dat ze ouder lijken en vrouwen van, laten we zeggen, boven de 30, maken zich zo op dat ze jonger lijken. Toegevoegd na 1 minuut: Dat ouder en jonger lijken is natuurlijk ten opzichte van ZONDER make up.

Make up maakt je wat volwassener, maar dat is wat ik vind. Ligt er ook aan hoeveel je op doet. Ik doe alleen me wenkbrauwen, mascara en soms een beetje poeder straalt iets volwassener uit.

Veel hangt natuurlijk af van je huid. En kennelijk een genetische achtergrond. Zonder make-up bijvoorbeeld zijn er ook verschillen in het al dan niet ouder lijken. Zelf heb ik nooit make-up gebruikt, en 'men' vindt mij er steevast jong uit zien. Weinig rimpels, gladde huid. Met 63 jaar. Volgens de bedrijfsarts zou dat genetisch bepaald zijn. Aan de andere kant kom je soms mensen tegen met zo'n vreselijke make-up huid: één en al strakke rimpels, echt drama. Ik ga voor géén make-up, maar kennelijk heb ik gemakkelijk praten. Of ik ben tevreden met wie ik ben. :) Wat ik wél weet is dat ik héél veel geld bespaard heb door gewoon mijn eigen gezicht te laten zien.

Vaak met lichte tinten lijk je jonger. Als je wat serieuzere make-up aanbrengt, mar weinig glitterge deeltjes en donkere tinten gebruikt, kun je je ouder voordoen. Ook je haar je houding je kleding speelt een grote rol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100