Wat te doen als je je wondje hebt opengekrabd?

Ik had dus een hele dikke puist die heb ik perongeluk opengekrabd. Toen kreeg ik een wondje, ik viel en het wondje ging ook open. Nu zit er een stomme zwarte vlek. Hoe krijg ik die weg????

Weet jij het antwoord?

/2500

De dag nadat je ijs op de bloeduitstorting hebt gelegd, kun je er een warmtepack op doen. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten uitzetten, waardoor de bloedcirculatie op de plek wordt verhoogd. Dit bevordert het genezingsproces. Heatpacks zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: te verwarmen in water, te verwarmen in de magnetron of te verwarmen door het omklikken van een metalen plaatje in het heatpack. Je kunt ook een warmwaterzak vullen met heet water. Zorg voordat je deze op de huid plaatst wel dat hier een hoes of theedoek omheen zit, anders kan de huid verbranden. Arnica zalf is een zalf die perfect is voor het snel laten genezen van blauwe plekken. Breng de zalf aan op de blauwe plek. Arnica is een natuurlijk middel, wat verkrijgbaar is bij de drogist en apotheek. Handig is om te zorgen dat je deze zalf altijd in huis hebt, bijvoorbeeld in je verbanddoos of medicijnkastje.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Je moet je wondjes altijd goed ontsmetten, en kusje van de mama kan ook helpen.

Nu kan je daar niets meer aan doen, omdat het lichaam al zijn werk heeft gedaan door alles hermetisch af te sluiten en met het herstellingsproces te starten. Wat je nog wel kunt doen is op passen dat de wond nier meer opengaat, indien ze wel opengaat, voorzichtig ontsmetten en kijken dat er geen ontsteking ontstaat. Dit zie je als rode verkleuring van het omliggende weefsel. Als het een beetje rood wordt is dat normaal. Dus af blijven en het wat voorzichtig aan doen. Robby BB

Nu zit er een zwarte plek die wel dicht is, beschrijf je. Dit is dan een korst. Die kun je in elk geval goed schoon houden en zorgen dat deze niet weer open gaat, bijvoorbeeld bij sporten afdekken. En dan, geduld, tot het over is, weg is. Als na verloop van tijd de wond op zich genezen is en er blijft een zwart plekje over, dan zit er wellicht iets onder de huid. Vaak trekt ook dat na verloop van tijd weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100