Mag ik mijn net gepermanente haar met water uitspoelen?

Mijn haar is vanmiddag net gepermanent maar zit vol wax spul. Ik mag maandag met shampoo wassen, maar mag ik wel onder het douchen mijn haar wel uitspoelen? En mag dit vanavond al?

Weet jij het antwoord?

/2500

De reden voor de aanbevolen wachttijd tussen een chemische behandeling zoals een permanent en het wassen van het haar is om het haar de tijd te geven om te “normaliseren” en volledig aangepast te raken aan de nieuwe golfpatronen vooraleer iets anders te doen dat van invloed kan zijn op het golfpatroon. Het haar heeft een specifiek golfpatroon dat twee sets van fysieke bindingen en één set van chemische bindingen bevat. De fysieke bindingen zijn niet zo sterk, maar wel talrijker, terwijl de chemische bindingen veel sterker zijn, maar dan weer minder in aantal. Daarom telt elke set van bindingen voor ongeveer één derde mee wat de haarsterkte en elasticiteit betreft. Je weet dat permanenten krul toevoegen door het afbreken van de chemische bindingen in het haar en door die te hervormen in de vorm van de gebruikte gereedschappen om het haar rond te wikkelen. Wanneer goed uitgevoerd, zorgt de neutraliserende stap tijdens het permanenten ervoor dat de chemische bindingen zich opnieuw vormen en volledig stabiel blijven. De reden waarom het aanbevolen is om je haar niet te wassen of nat te maken gedurende een bepaalde tijd na het permanenten is omdat water beide sets van fysieke bindingen afbreekt en het haar volledig doet steunen op de nieuw gevormde chemische bindingen voor elasticiteit en krul. De aanbevolen 48 uur wachttijd is om het haar de kans te geven om weer volledig stabiel te worden en zo de beste en langdurigste resultaten van je permanent te hebben. Het haar vroeger dan aanbevolen nat maken of het zelfs wassen zal misschien geen negatief resultaat opleveren in jouw geval. Er is echter géén garantie dat de bindingen niet zouden aangetast zijn en aangezien er geen andere manier is om de bindingen te testen dan een visueel checken van de gecreëerde krullen, worden klanten aangemoedigd om een redelijke hoeveelheid tijd te laten vooraleer hun normale routine te hernemen. Bovendien krijg je met alleen water wax niet uit je haar.

Bronnen:
www.kapsels.net › Vragen over Haar ›...

Je kunt het gerust wassen ! Heel zachtjes en liefst niet te warm . Gebruik een zachte shampoo (ph neutraal ) een lik crème (masker ) MAAR kam het NIET glad !!!!!!!! Ook bij het drogen , föhnen niet trekken of strak trekken het haar . Vlak na de permanent zijn de zwavel bruggen vaak nog niet volledig gehard (weer stevig en elastisch ) . Dus je kunt een wat te sterke Perm met strak kammen met zeg masker er in een stuk slapper maken . Hoe werkt een Perm , de haren worden om een roller gerold , een vloeistof verweekt (thioglycol of zo iets ) moet even in werken en die maakt de zwavel bruggen zacht ( dat zijn dwars verbindingen in de schacht (zie het als de treden van een wentel trap ) daarna heel goed uitspoelen met water minimaal 5 minuten , want de fixatie (neutralisatie ) tegenwoordig (al 50 jaar :) ) in een is een tegengestelde stof makkelijk gezegd . Daarna heel goed het haar (de rollers ) afdrogen of deppen ,waarom ? Haren die vol zitten met water nemen geen nieuwe vloeistof meer op . Daarna dus de fixatie , de hard maker die dus de zwavel bruggen weer hard maakt . De fixatie mag ook eigenlijk NIET van boven naar onder aangebracht worden !? Waarom indien het z'n werk gedaan heeft in de ene roller is het uitgewerkt bij de volgende , en afgewerkte fix verzadigt de volgende rollers ja en vol nat haar wat gezegd neemt niks meer op :( dus daarom is de uitharding na de Perm vaak niet ideaal dus moet je het dan maar met rust laten . Maar voorzichtig wassen mag best . Geen bron gewoon ervaring .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100