Hoe krijg je uienlucht uit je vingers, als je als een malle 15 uien hebt staan snijden?

Gisteren heb ik 15 uien staan snijden, en nu heb ik me toch een vieze lucht in mijn vingers. Ik ruik het al op een halve meter afstand.

Hoe krijg ik die ranzige lucht er uit...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Handen wassen met water een zeep, en dan je vingers goed langs de kraan wrijven. Het metaal neutraliseert de geur. Langs de wasbak wrijven werkt vaak ook.

Wrijf ze eens in met een citroen en laat even intrekken. Dan wassen met water en zeep en wrijf je handen dan eens langs het RVS van je gootsteen. Je hebt ook van die metaalzeepjes, dus dat helpt echt. Volgende keer dat je weer uien snijdt, was je je handen met zout. Dan heb je er geen last van.

Bij het snijden van knoflook of uien gaan onze handen stinken. De sappen trekken in de huid en de handen ruiken nog lang naar ui of knoflook. Dit is simpel op te lossen door je handen niet met zeep te wassen maar met wat tandpasta. De vieze geur is volledig verdwenen na het wassen met tandpasta. Toegevoegd na 34 seconden: http://huis-en-tuin.infonu.nl/huishoudelijk/51939-wat-kun-je-doen-met-tandpasta.html

na het snijden direct zout in je handen strooien en wrijven met je handen, daarna wassen met water en zeep. Kan ook zout met zeep.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100