Waar kan ik nagellak vinden die niet getest is op dieren, niet slecht voor het milieu(geen schadelijke stoffen) en niet slecht voor mijn gezondheid?

Heb ik nergens kunnen vinden, of moet ik gewoon het niet gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die vind je nergens, je zal of je eisenpakket aan moeten passen, of met ongelakte nagels verder moeten.

Als je echt principieel voor 100% zeker wilt zijn, dat je het milieu niet belast, dan geldt alleen de laatste optie: niet gebruiken. Maar als je iets zoekt dat het milieu nauwelijks belast dan zijn er best mogelijkheden. Testen op dieren, dat is geen probleem: "Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al verboden sinds 1995 en in heel Europa sinds 2004. Vanaf 2013 geldt er bovendien een handelsverbod voor (ingrediënten van) cosmetica waarvoor recent dierproeven zijn gedaan - ook als dat elders in de wereld is gebeurd. Hiermee komt een einde aan vrijwel alle dierproeven voor cosmetica." Als je iets koopt, zul je dus alleen moeten kijken waar het vandaan komt. Dat het slecht voor je gezondheid zou zijn, daar kan ik me ook nauwelijks iets bij voorstellen. Blijft over het milieu, en dan schrijft "natuur en milieu" het volgende: "Aftershave, parfums en nagellak remover bevatten veel oplosmiddelen. Maar omdat consumenten hiervan relatief weinig gebruiken, is hun aandeel in de totale uitstoot van VOS beperkt. Er zijn geen milieuvriendelijker alternatieven; om het milieu te ontlasten kunt u het beste het gebruik van deze producten beperken." Dit soort adviezen kom je overal tegen: probeer het een beetje te beperken. Als we aannemen dat je niet 6 keer per dag je nagels zit te lakken, dan is de milieuschade bijna te verwaarlozen. Hoewel je geen appels met peren kunt vergelijken, zou je b.v. kunnen stellen, dat als je één keer je auto laat staan, en de bus neemt, je met die besparing een jaar lang je nagels kunt lakken. Een goede start, om wat meer te weten te komen over cosmetica in samenhang met milieu is deze site. Er staan genoeg links de je meer informatie geven: http://www.milieucentraal.nl/thema%27s/thema-2/artikelen-kopen-en-gebruiken/persoonlijke-verzorgingsproducten/ Kom je er toch niet helemaal uit, stuur dan eens een mailtje naar een van die clubs: b.v. milieucentraal, natuur en milieu, of Greenpeace. Daar zijn ze voor. En als je een mailtje stuurt naar Marianne Thieme dan ben je helemaal verzekerd van een antwoord, èn een goed advies. marianne.thieme@tweedekamer.nl Succes!

Yves rocher heeft veel mileu vriendelijke producten en proefdier vrij. http://www.yves-rocher.nl/control/main/

Ik weet wel een nagellak die voor kinderen bedoeld is genaamd piggy paint , en ze beweren dat deze nagellak dier proef vrij is. Hij is trouwens wel vrij prijzig. Ik heb er ook een klein artikeltje over gevonden : http://www.beautytreat.nl/nails/tips-nails/piggy-paint-natuurlijke-nagellak/ Verder heb ik geen iedee of het fijne nagellak is maar misschien is deze nagellak wat je zoekt. Hoop dat je er iets aan hebt. Liefs,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100