Ik ben een paar dagen geleden gevallen en heb een litteken. Gaat dat weg?

Ik ben een paar dagen geleden gevallen en heb een litteken opgelopen in mijn gezicht (onder oog) van ongeveer 4 cm. Gaat dit weg? Hoelang duurt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Flink smeren met bio oil of vitamine E olie. Geen garantie dat het weggaat, maar het kan wel verminderen. Toegevoegd na 4 minuten: Je blijft waarschijnlijk wel altijd een litteken houden, maar het vervaagt wat met de tijd. Let wel op, als je bruin word, kleurt je litteken waarschijnlijk niet mee.

Daar is nu nog niet veel van te zeggen. Als het pas een paar dagen geleden is noem je het geen litteken maar een wond. Als de wond genezen is blijft er (misschien) een litteken. Goed verzorgen, niet krabben, dan heb je goede kans dat het geen litteken wordt.

Een litteken loop je niet op. Het is een verwonding die na heling zichtbaar blijft. Iets wat jij vier dagen geleden hebt opgelopen kan nu nog niet duidelijk maken of het blijvend is. Omdat jij niet spreekt over verwonding, vermoed ik dat het niet een wond is, de kans op een blijvend litteken is daarom maar zeer klein. Als het wel een verwonding is, kan het nu nog niet genezen zijn.

je kunt ook proberen met calendula creme deze heeft bij mij heel goed gewerkt deze werd mij aangeraden door de specialist in het ziekenhuis er is ook speciale littekencreme van biodermal maar heb ergeen ervaring mee

Ja het kan nog weg gaan, maar je moet niet geloven in van die litteken cremes die ervoor zorgen dat het litteken zogezegd weggaat! Gewoon elke dag goed insmeren met die blauwe pot van niveau, die ken je waarschijnlijk wel! Die werkt heel goed, en na 4 weken zie je het bijna niet meer.

Om littekens te doen vervagen kun je best slakkengel gebruiken. Mensen die met de Chileense slak werkten merkten op hoe snel hun wondjes genazen en hoe ongebruikelijk zacht hun handen waren. Zo'n pot kost 5 euro in de Action winkel, en het werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100